`Çin`deki yavaşlama Avrupa`da endişe yaratıyor`

ECB YK üyesi Nowotny Çin`deki yavaşlamanın krizin gelişmiş ülkelere geri dönmesi riskini artırması nedeniyle Avrupa`da endişe yarattığını söyledi.

01.02.2016 Cuma 11:29

Güncelleme : 01.02.2016 Cuma 12:04

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Ewald Nowotny, global ekonomide ılımlı bir toparlanmanın rayında olduğunu, ancak özellikle Çin'deki yavaşlamanın krizin gelişmiş ülkeledre geri dönmesi riskini artırması nedeniyle Avrupa'da endişe yarattığını söyledi.
 
Çin'in büyümesinin sosyal ve demografik zorluklarla karşılaştırıldığında yetersiz olduğunu ve Çin ekonomisinde dönüşümün kısa vadede ticari ortaklarına zarar vereceğini belirten Nowotny, "Şu anda en önemli konu çeşitli gelişmekte olan piyasa ekonomilerindeki finansal oynaklık ve ekonomik zayıflıklar. Çin'deki son gelişmelern özellikle endişe yaratıyor" diye konuştu.
 
Nowotny, Avrupa'nın Çin'in zorluklarının ağırlaşmasında bir rol oynadığını da belirtirken, Avrupa'nın global büyümeyi desteklemede üzerine düşeni yapamadığını da savundu. Nowotny, "Başka bir şekilde söylemek gerekirse, gelişmekte olan piyasalar şimdi krizi bize geri getirdi ve aynı zamanda bize global ekonominin birbirine bağlı olduğunu da hatırlattılar.

Euro Bölgesi'nde cari fazlanın GSYH'nın yüzde 3'üne doğru gittiği ortamda bizim global talepte azalmaya ve deflasyonist eğilimlere şaşırmamamız gerekli" dedi.
"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı