Çinliler o kulubü de satın aldı!

Ligue 1 takımlarından Nice’in hisselerinin yüzde 80`lik kısmının, Çin ve ABD’li yatırımcıların oluşturduğu şirketler grubu tarafından satın alındığı açıklandı.

13.06.2016 Cuma 08:56

Güncelleme : 13.06.2016 Cuma 09:23

Çinliler futbol kulüplerne yatırıma doymuyor. AC Milan ve İnter Milan'ın çoğunluk hissesini alan Çinliler şimdi de gözünü Fransa Futbol Ligine dikti. Fransa 1. Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Nice’in hisselerinin yüzde 80'lik kısmının, Çin ve ABD’li yatırımcıların oluşturduğu şirketler grubu tarafından satın alındığı açıklandı.

Nice'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, Çinli iş adamları Chien Lee ve Alex Zheng ile ABD’li iş adamları Paul Conway ile Elliot Hayes'in sahibi olduğu şirketler grubunun, kulübün hisselerin yüzde 80'lik kısmını satın aldığı belirtildi.

Yeni anlaşmanın şartlarına göre, kulübün Fransız başkanı Jean-Pierre Rivere, hisselerin kalan yüzde 20'lik dilimini elinde bulunduracak ve yönetim kurulunda değişikliğe gidilmeyecek.

Fransız takımının yeni sahiplerinin, otelcilik, turizm ve emlak sektöründe dünyanın dört bir yanında önemli yatırımları bulunuyor.

Çin ve ABD’li yatırımcılar, Nice futbol takımını satın alarak Fransa ve Avrupa'nın en önemli tatil merkezleri arasında yer alan Cote d'Azur bölgesinde yatırımlarını artırmayı hedefliyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum