Çipras Draghi`yi aradı

02.02.2015 Cuma 09:27

Güncelleme : 02.02.2015 Cuma 09:30

Yunanistan Başbakanı Çipras'ın, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'yi arayarak anlaşma sağlamak istediklerini söylediği bildirildi.




Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'yi telefonla aradığı bildirildi. Reuters'a konuşan bir kaynağa göre Çipras, telefonda, hükümet olarak bir anlaşma sağlamak istediklerini ifade etti.

YUNANİSTAN AVRUPA TEMASLARINA HIZ VERDİ

Yunan Hükümeti, kendi ekonomi planını hayata geçirmek için Avrupa ile temaslarına hız verdi. Geçen hafta Avrupa Parlamentosu Başkanı ve Eurogroup Başkanı’yla görüşen Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, dün Paris'te Fransa Ekonomi Bakanı Michel Sapin'i ziyaret etti.

Yunan Bakan, bugün İngiltere Maliye Bakanı’yla, salı günü ise İtalya Ekonomi Bakanı ile bir araya gelecek. Öte yandan Fransa Maliye Bakanı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Varoufakis, birkaç ay içinde yeni bir borç anlaşmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Varoufakis, Mayıs sonuna kadar mali canlandırma içeren ve borçların büyüme performansına göre ödeneceği bir plan istediklerini kaydetti. Fransa Maliye Bakanı ise, Yunanistan'ın borcunu affetmenin söz konusu olmadığını, ancak Fransa olarak Yunanistan'ın kreditörlerle anlaşmasına yardım etmeye hazır olduklarını ifade etti.

YUNANİSTAN'A UYARI GELDİ

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Erkki Liikanen ise Yunanistan'ı uyardı. Finlandiya basınına demeç veren Liikanen, Yunanistan konusunda Şubat sonuna kadar bir anlaşmaya varılması gerektiğini, aksi takdirde Avrupa Merkez Bankası'nın Yunan bankaları fonlamaya devam edemeyeceğini söyledi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak