Commerzbank`tan çarpıcı TL yorumu

Commerzbank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Tatha Ghose ABD-Çin ticaret savaşlarını ve Türk Lirası`ndaki beklentilerini paylaştı. TL`de daha fazla değer kazancı olabileceğini belirten "Ghose "ADB`li rahip Brunson`ın serbest bırakılmasıyla dolar/TL`nin 5.50`ye düşmesini bekliyorduk, şimdi o noktadayız. Gelişen piyasaların da genel anlamda iyileşmesi TL`yi etkiliyor." dedi.

31.10.2018 Cuma 09:12

Güncelleme : 31.10.2018 Cuma 10:41

Commerzbank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Tatha Ghose Bloomberg HT'ye verdiği demeçte Türk Lirası ile ilgili analizde bulundu.

ABD-Çin arasında ticaret savaşlarını değerlendiren Ghose "Anlaşma olacağı konusunda iyimserim. Çünkü her 2 taraf da ticaret savaşlarının hızlanmasından olumlu etkilenmez. Bir anlaşma olabilir, bu da gelişen piyasalar için ralli anlamına gelir" diye konuştu.

Dolar/TL beklentisini de paylaşan Ghose TL'de daha fazla değer kazancı olabileceğini ancak Merkez Bankası'nın doğru sinyaller vermesi ve doğru adımlar atması gerektiğini bildirdi.

Ghose "ABD'li rahip Brunson'ın serbest bırakılmasıyla dolar/TL'nin 5.50'ye düşmesini bekliyorduk, şimdi o noktadayız. Gelişen piyasaların da genel anlamda iyileşmesi TL'yi etkiliyor. Türk Lirası daha fazla değer kazanabilir ama TCMB politika hatası gerçekleştirebilir. Enflasyon önümüzdeki 2-3 aylık dönemde yüzde 24'lerden yüzde 21'lere düşebilir ancak bu TCMB'nin rahatlaması için bir sebep değil. Eğer enflasyon bu seviyelerde kalırsa o zaman uzun vadede sıfır reel faiz olur ve dolar/TL eski seviyelere gelebilir. Önümüzdeki aylarda umuyorum ki TCMB doğru sinyaller verip faizleri artırır." değerlendirmesini yaptı.


"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak