`Credit Europe`un satışı ile ilgili süreç içinde değiliz`

Satışı gündemde olan Credit Europe`la ilgili Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin açıklamada bulundu. Özyeğin Credit Europe`un satışı ile ilgili bir süreç içinde olmadıklarını söyledi.

12.02.2016 Cuma 08:51

Güncelleme : 12.02.2016 Cuma 08:51

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Rusya'da bankacılık alanında faaliyet gösteren Credit Europe'un satışı ile ilgili bir süreç içinde olmadıklarını söyledi.

Basında Fiba'nın Credit Europe'u satacağı yönünde haberler yer almış; Reuters'a bilgi veren kaynaklar da, Fiba Group'un sahibi olduğu Rusya'nın orta ölçekli bankası Credit Europe Bank'ta satışa hazırlanıldığını söylemişti.

TÜSİAD'ın olağan genel kurul toplantısı sırasında gazetecilerin Credit Europe'ta herhangi bir satış süreci olup olmadığı sorusu üzerine Özyeğin, "Rusya ile ilgili en ufak bir sorunumuz yok. Bize bir baskı yok. Bir satış sürecimiz yok... Ama bize her zaman ilgi olabilir. Her türlü teklif bize geliyor olabilir. Biz de teklif edebiliriz" dedi.

Özyeğin, basında yer aldığının aksine Credit Europe'un satışı konusunda Morgan Stanley'e de yetki vermediklerini söyledi. Konuyla ilgili Fiba Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada da, "Öncelikle Türkiye ile Rusya arasında oluşan ve kısa zamanda çözülmesini umduğumuz sıkıntılar, Credit Europe Bank Rusya'nın Rus mali otoriteleri ile herhangi bir sorun yaşamasına kesinlikle sebebiyet vermemiştir.

Credit Europe Bank Rusya, Rus Merkez Bankası ve diğer devlet otoriteleri ile olumlu ilişkilere sahiptir" denilerek şu ifadelere yer verildi: "Öte yandan Fiba Grubu olarak her sektör veya ülkede olduğu gibi Rusya'daki bankamız için de stratejik opsiyonlarımızı jeopolitik gelişmelerden bağımsız olarak her zaman değerlendirmekteyiz. Ancak bugün itibari ile Rusya'daki bankamız hakkında aldığımız bir satış kararı yoktur."
"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü