`Daha istikrarlı ve kararlı bir sürece girebiliriz`

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem Kurun ne kadar hızlı çıktıysa o kadar da hızlı geriye gitme ihtimali olduğunu görüyorum. BİST100`ün bundan daha aşağı gideceğini tahmin etmiyorum, buradan toparlanır diye düşünüyorum" dedi.

05.05.2016 Cuma 09:37

Güncelleme : 05.05.2016 Cuma 12:11

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, AK Parti'nin aldığı kongre kararını değerlendirerek, bu adımın Cumhurbaşkanı ile uyumu daha da artıracak bir istikrar adımı olduğunu, bunun ekonomiye çok olumlu yansıyacağını düşündüğünü belirterek, "Bir erken seçim olasılığını da yok görüyorum" dedi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Ertem, hükümet değişikliği olursa ekonomi yönetiminin, ekonomi stratejisinin devam edeceğini düşündüğünü belirterek, para politikalarında kısmi bir değişiklik olmasını bile beklemediğini iletti.

Merkez Bankası konusunda hiçbir endişenin yaşanmadığına değinen Cemil Erten, "Ekonomi yönetiminde herhangi bir değişiklik beklemiyorum. Bu adım Ak Parti'nin iç mekanizmalarını daha da iyileştirmek için yaptığı bir siyasi iç hareket. Ancak Merkez Bankası'ndaki olumlu ve nitelikli değişimin önümüzdeki günlerde diğer kurumlarda da süreceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Piyasaların bu saatten sonra kongre ve dolayısıyla Başbakan değişikliği kararını olumlu karşılaması gerektiğini söyleyen Ertem, "Daha istikrarlı ve daha kararlı bir sürece girebiliriz. Kurun ne kadar hızlı çıktıysa o kadar da hızlı geriye gitme ihtimali olduğunu görüyorum. BİST100'ün bundan daha aşağı gideceğini tahmin etmiyorum, buradan toparlanır diye düşünüyorum" dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü