Davos`a Şimşek ve Zeybekci katılacak

Dünya Ekonomik Forumu`nun bu yılki Davos toplantılarına Türkiye`den üst düzey yetkili olarak Başbakan Yardımcısı Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci katılacak.

11.01.2017 Cuma 08:33

Güncelleme : 11.01.2017 Cuma 13:47

Dünya Ekonomik Forumu'nun bu yılki Davos toplantılarına Türkiye'den üst düzey yetkili olarak Başbakan Yardımcısı Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci katılacak.

Davos toplantıları bu yıl 17-20 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek.

Davos toplantıları ile ilgili açıklanan programa göre, Başbakan Yardımcısı Şimşek 19 Ocak'ta yerel saatle 11:00'de 'G20 Gündemi: Büyüme İçin Yeni Dersler' konulu seminerde konuşacak. Zeybekci ise aynı gün yerel saatle 12:30'da 'Avrupa Piyasaları Görünümü' konulu seminere katılacak.

Davos'a yaklaşık 3 bin katılımcının gelmesi bekleniyor. Bu yılki katılımcılar arasında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü Roberto Azevedo, IMF Başkanı Christine Lagarde, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörü William Lacy Swing, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Guy Ryder, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, İngiltere Başbakanı Theresa May, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroshenko ve Rusya Başbakan Yardımcısı Olga Golodets da bulunuyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma