Deniz ticaretinde yeni oyuncu! 76 milyon dolar yatırımla...

76 milyon dolar yatırımla inşa edilen IC Karasu Limanı’nı törenle açıldı. Limanın Karadeniz kıyısındaki ülkelerle Türkiye arasındaki ticarete önemli katkı sağlaması bekleniyor. Liman ayrıca Sakarya’nın ihracat ve ithalatı için önemli bir alternatif olacak.

17.03.2017 Cuma 12:16

Güncelleme : 17.03.2017 Cuma 12:16


 

 

İstanbul’un ve Marmara Bölgesi’nin Karadeniz’deki limanı olma özelliğine dikkat çeken IC İçtaş Altyapı Grup Başkanı Murat Soğancıoğlu, “Ülkemizin yükselen ticaret ve üretimi, yeni liman ihtiyacını da artırmaktaydı. 2015 yılı sonu itibariyle Türkiye ticaretinin yaklaşık yüzde 87.7’si denizyolu ve limanlar aracılığı ile gerçekleştirildi. Bu noktada Karasu Limanı’nı tamamlamak ve hizmete açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.


Karasu Limanı’nın tamamlanan ilk fazının yıllık 1,8 milyon ton genel kargo / dökme yük ile, 65 bin TEU konteyner (Ro-Ro dahil) yük kapasitesine sahip olduğunu söyleyen Soğancıoğlu, şu bilgileri paylaştı: “Söz konusu kapasitenin ilk 3 yıl içinde %100 doluluğa ulaşmasını planlıyoruz. Demiryolu bağlantısının sağlanması ile ikinci faz yatırımımızı gerçekleştirerek daha yüksek kapasiteye ulaşacağız. İkinci faz ile birlikte hedefimiz, genel kargo / dökme yüklerde 5 milyon ton, konteyner yüklerinde 150 bin ton, Ro-Ro hizmetlerinde ise tır, araba ve diğer taşıtlar dahil olmak üzere 110 bin adetlik kapasite yaratmak.”


Karasu Limanı’nın 76 milyon dolar yatırım ile devlet garantisi olmadan inşa edildiğini ifade eden Soğancıoğlu, “İnşaat süresince 400 kişiye istihdam sağladık ve bölgenin inşaat sektöründe bir canlanma yarattık. İşletme sürecinin başlaması ile birlikte doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 500 kişiye daha istihdam sağlayacağız” dedi.

 


"
En Çok Okunan Haberler

Borsada yatırımcı sayısında artış devam etti

`Hedefimize ulaşmakta kararlıyız`

1. çeyrek işsizlik rakamları açıklandı

Piyasa katılımcıları anketi yayımlandı

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete`de

Konut satışları azaldı

Tesla, Berlin`deki fabrikasını genişletiyor

`Enflasyon yüzde 2 hedefine doğru ilerleyecek`

Altın, gümüş ve platinde yükseliş bekleniyor

BYD Electronic, Hang Seng Endeksi`ne eklenecek

`Haziranda faiz indirimi uygun olabilir`

ABD enerji üretim kapasitesini yüzde 80 artıracak

`Faiz indirmeden önce birkaç veriye ihtiyaç var`

Çin`in tüketim ve yatırımları yavaşladı

`Piyasa yumuşak iniş konusunda fazla iyimser`

Ping An, HSBC`deki payını azaltacak

Merkez Bankası`nın rezervleri yükseldi