Deutsche Bank`tan dev zarar

Deutsche Bank beklentinin üzerinde zarar etti.

02.02.2017 Cuma 11:32

Güncelleme : 03.02.2017 Cuma 09:33

Deutsche Bank, hakkında çıkan "olumsuz haberlerin etkisiyle" 2016 yılında 1,4 milyar euro zarar ettiğini açıkladı.

Bilanço performansının yaşanan sıkıntıların yanı sıra yönetimin bankayı geliştirmek ve modernize etmek için aldığı kararların sonucu olduğunu söyleyen Deutsche Bank CEO'su John Cryan, "Özellikle zorlu geçen bir yılda gücümüz kanıtladık. 2016'yı güçlü sermaye ve likidite oranlarıyla tamamladık ve bu yıla yaptığımız umut verici başlangıç sayesinde iyimseriz" dedi.

Almanya'nın en büyük bankası "zorlu pazar şartları ve devam eden negatif faiz ortamının" yarattığı olumsuz etkiler nedeniyle gelirlerinin yüzde 10 düşüşle 30 milyar euroya gerilediğini söyledi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, pek çok alanda atılan küçülme adımları ve ABD'deki soruşturma çerçevesinde çıkan olumsuz haberler de gelirleri etkiledi.

Cryan tarafından Ekim 2015'te başlatılan yeniden yapılanma planı çerçevesinde pek çok iş kolunda sadeleşmeye giden Deutsche Bank, maliyetlerini kısma adımlarının yanı sıra sorunlu işlemlerden kaynaklanan hukuki ve cezai harcamalarını da azaltmak için çeşitli önlemler aldı. Ancak özellikle düşük faizler ve zorlu sermaye kuralları nedeniyle kâr marjlarındaki düşüşü engelleyemedi.

Kârlılığı artırmak ve sermayeyi güçlendirmek adına binlerce çalışanı işten çıkaran banka çalışanların bonuslarında da indirime gittiği haberleriyle gündeme geldi.

Frankfurt merkezli banka ayrıca geçtiğimiz iki ayda ABD'deki mortgage menkul kıymetlerinin satışıyla ilişkili soruşturma kapsamında uzlaşma bedeli olarak ve Rusya'daki işlerinde uyumsuzluk nedeniyle yaklaşık 8 milyar dolar ödeme yapmayı kabul etti.

Deutsche Bank hisse senetleri için "tut" tavsiyesinde bulunan Landesbank Baden-Wurttemberg analisti Ingo Frommen, "Cryan, Deutsche Bank'ın hukuki giderleriyle ilgili ilerleme kaydetme sözünü tutuyor. Ancak banknın hala sermaye açığı var ve beklenmedik olaylar hala banka için büyük problemler haline gelebilir" dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak