Dev anlaşma: Dünyanın en büyüğü doğuyor!

Avrupa Birliği Komisyonu, ABD merkezli Marriott International’ın Starwood şirketini 12,5 milyar dolara satın almasını onayladı.

27.06.2016 Cuma 16:46

Güncelleme : 27.06.2016 Cuma 17:52

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, ABD merkezli Marriott International’ın Starwood şirketini 12,5 milyar dolara satın almasını onayladı.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, iki ABD'li otelcilik firması Marriott International ile Starwood 'un birleşmesinin rekabetle ilgili bir sıkıntı ortaya koymayacağı belirtilerek, birleşme sonrasında AB çapında otelcilik sektöründe rekabetin devam edeceği bu nedenle de satın almaya onay verildiği bildirildi.

Marriott ile Starwood'un yaklaşık 12,5 milyar dolarlık birleşmesi otelcilik sektöründe dünyanın en büyük zincirini ortaya çıkaracak. Marriott markası altında 85 ülkede 4 bin 500’ün üzerinde otel, Starwood adı altında da yaklaşık 100 ülkede bin 300 otel bulunuyor.

Marriott International, bünyesinde The Ritz-Carlton, EDITION, JW Marriott, Renaissance Hotels, Marriott Hotels & Resorts, Delta Hotels, Gaylord, Courtyard, Residence Inn, SpringHill Suites, Fairfield Inn, TownePlace Suites by Marriott gibi otelleri barındırıyor.

Starwood şirketi ise Four Points by Sheraton, Sheraton Hotels & Resorts, Aloft, W Hotels, Le Meridien, Westin Hotels & Resorts, St. Regis Hotels & Resorts gibi otel markalarına sahip bulunuyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak