Dev bankanın CEO’su ve başkanı istifa edeceğini açıkladı

09.02.2015 Cuma 08:56

Güncelleme : 09.02.2015 Cuma 09:06

Yunanistan’ın en büyük dört bankasından biri olan National Bank of Greece’in CEO’su Alexandros Tourkolias, kendisinin ve yönetim kurulu başkanının önümüzdeki hafta istifa edeceklerini açıkladı.






Uluslararası kreditörleriyle borç müzakerelerinde gerilimler yaşayan Yunanistan’da ülkenin en büyük dört bankasından biri olan National Bank of Greece’in CEO’su Alexandros Tourkolias, kendisinin ve yönetim kurulu başkanının önümüzdeki hafta istifa edeceklerini açıkladı.

Bankadaki bu gelişme aşırı sol Syriza’nın seçimleri kazanmasından iki hafta sonra gerçekleşiyor olması, seçim sonrası genelde bankaların yönetimlerinin değiştiği Yunanistan’da banka yönetimlerinin bağımsızlığına dair endişelerin altını çizdi.

Bankanın CEO’su Tourkolias “Yönetim Kurulu Başkanı George Zannias ve ben önümüzdeki beş gün içinde prosedürleri başlatmayı planlıyoruz” dedi. Yunanistan’ın banka kurtarma fonu HFSF, National Bank of Greece de dahil, ülkenin dört büyük bankasının çoğunluk hissesini elinde bulunduruyor.

Dün Kathimerini gazetesinin vermiş olduğu bir habere göre Yunanistan’da Emporiki Bank ve Eurobank için çalışmış olan ekonomist ve eski bakan Louka Katseli ve Geoge Michelis’in bu iki rolü devralıyor olacak. İstifa açıklamasını yapan Tourkolias bu haberde belirtilen iki isim hakkında yorum yapmayacağını belirtti. National Bank of Greece Türkiye’de de faaliyetlerini sürdüren Finansbank’ın ana sermayedarı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak