Dev satın alıma İngiliz hükümetinden karşı hamle

Rupert Murdoch’un sahibi olduğu ABD merkezli 21st Century Fox`un İngiltere’nin ünlü kanalı Sky’ı satın almak için yaptığı teklife hükümetten karşı hamle geldi.

12.09.2017 Cuma 16:40

Güncelleme : 13.09.2017 Cuma 09:40

Dünyanın en güçlü medya patronlarından olan Rupert Murdoch’un sahibi olduğu ABD merkezli 21st Century Fox'un İngiltere’nin ünlü kanalı Sky’ı satın almak için yaptığı 11,7 milyar sterlinlik (53 milyar TL) teklife hükümetten karşı hamle geldi.

İngiltere Kültür Bakanı Karen Bradley yaptığı açıklamada kamu çıkarları ve medyada yabancı etkisini dikkate aldığında bu satın alımı düzenleyici kurumların onayına sunmayı düşündüğünü söyledi.

Bradley açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bir risk söz konusu ise bunu gerekli yerlere iletme gücüm var. Bu riskler hayal gücüne de dayanmıyor. Bu birleşme, bazı kamu çıkarlarına karşı faaliyet gösterebilir.”

Öte yandan İngiltere’de muhalefetteki İşçi Partisi’nin Gölge Kültür, Medya ve  Spor Bakanı Tom Watson, Bradley’nin konuya ilişkin duruşunu desteklediğini  belirterek, "İlk kez mevcut hükümet içerisinden biri Murdoch’ın istekleri  karşısında duruyor. Daha önce bu hiç olmamıştı.” yorumunu yaptı.

İngiliz basının önemli gazetelerinden Times, Sunday Times, Sun ve Sun  on Sunday'i bünyesinde barındıran "News UK" medya şirketinin sahibi 85 yaşındaki  Murdoch, ülkede siyaset ile basındaki etkisiyle tanınıyor.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü