Dev şirket 2.2 milyar euro`luk kontratı kaybetti

İtalya`nın en büyük petrol ve doğalgaz taahhüt şirketi Saipem, Gazprom`la olan 2.2 milyar euroluk bir kontratı kaybetti.

09.07.2015 Cuma 11:31

Güncelleme : 09.07.2015 Cuma 11:52

İtalya'nın en büyük petrol ve doğalgaz taahhüt şirketi Saipem, Gazprom'la olan 2.2 milyar euroluk bir kontratı kaybetti. Söz konusu kontrat, Karadeniz'de Rus doğal gaz boru hattının döşenmesini kapsayan kontrat, Saipem'in filosu boru inşaatı için yedi ay bekletildikten sonra iptal edildi.

Rusya'nın Gazprom şirketi, birçok "iş ve ticari meseleden" dolayı bir anlaşmaya varmanın imkânsız olduğu gerekçesiyle anlaşmayı iptal ettiğini açıkladı. Gazprom, boru hattı inşaatının devam edeceğini ve yakında başka şirketlerle görüşmeye başlamayı planlandığını belirtti.

Rusya, Saipem şirketini, Başkan Vladimir Putin'in Bulgaristan'a bağlanan 45 milyar dolarlık doğal gaz boru hattı projesini iptal etmesinin ardından aralık ayından beri bekletiyordu. İtalyan petrol şirketi Eni'nin iştiraki olan Saipem'in iptal edilen hatta 2.7 milyar dolarlık iki kontratı bulunuyordu.Rusya daha sonra Türkiye'den geçen bir boru hattı inşa edileceğini duyurmuş, Gazprom yöneticileri de Saipem'in bu yeni projede haziran ayında inşaata başlayacağını açıklamıştı.

Rus hükümeti, Saipem'in filosunun Rus kara sularına girişine geçen hafta izin vermişti. Konuyla ilgili bilgisi olan kaynaklar, Rusya ile Türkiye arasında söz konusu projeyle ilgili sorunlar çıktığını söylemişti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum