Dev şirketin gizli arsası ortaya çıktı!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 5 bin 500 kişinin mağdur olduğu Fi Yapı ile ilgili açıklama yaptı. Canikli, bir süre önce TMSF`ye geçen şirketin 250 milyon lira değerindeki bir arsasını bulduklarını belirterek "Onu paraya çevirerek kalan kısmı tamamlayıp bütün mağduriyetleri inşallah gidereceğiz" dedi. Fi Yapı`nın eski yönetim kurulu başkanı Fikret İnan ise sözü edilen arsanın İzmir`de bulunan Garip Ada olduğunu söyledi.

10.03.2017 Cuma 10:00

Güncelleme : 10.03.2017 Cuma 10:00

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, şu an itibarıyla kayyum atanan ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilen 800'den fazla şirket bulunduğunu belirterek, "Bunların toplam aktif büyüklüğü 48 milyar lira civarında, ciroları da 30 milyar liranın üzerinde. Müdahale etmemiş olsaydık şu anda bunların önemli bir bölümünde çok ciddi mali bozulmalar, iflaslar yaşanabilirdi. Bunların profesyonelce yönetilmesi gerekiyor. Şu ana kadar mali
yapısı bozulan hiçbir firma olmadı. Hatta birçoğunun mali yapıları düzeldi." dedi.

Canikli, NTV'de katıldığı canlı yayında, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Yılın iki ayı itibarıyla Türkiye ekonomisinin nasıl bir performans gösterdiğine dair soru üzerine Canikli, ekonomi açısından en kötü dönemin geride kaldığını söyledi.

Para piyasalarındaki dalgalanmanın boyu ve şiddetinin azaldığını, azalmaya da devam edeceğini dile getiren Canikli, üretim ve istihdamda da en olumsuz tablonun geride kaldığını söyledi.

GÖRECELİ BİR İSTİKRAR ORTAYA ÇIKTI

Canikli, piyasalardaki dalga boyunun makul seviyelerde olacağının altını çizerek, "Bu süreç içinde zaman zaman günlük ciddi yüksek oranlı volatilite ortaya çıkabiliyor. Bunlara aldanmamak lazım. Bunlar da geçici. Özellikle 5-6 aydaki dalga boyuyla ve şiddetiyle kıyasladığımızda para piyasalarında son birkaç ayda göreceli bir istikrarın ortaya çıktığını söyleyebiliriz." diye konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak