`Devletler arası çatışma uyarısı`

16.01.2015 Cuma 09:15

Güncelleme : 16.01.2015 Cuma 09:28

Dünya Ekonomik Forumu, "2015 Küresel Risk Raporu"nda, "Devletler arası çatışmalar ile bölgesel sonuçları" önümüzdeki 10 yılın en büyük muhtemel küresel tehlikesi olarak gösterdi.



 

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF), "2015 Küresel Risk Raporu"nda; önümüzdeki 10 yılın en büyük muhtemel küresel tehlikesinin, uluslararası çatışmalarla bölgelere etkileri olduğunu bildirildi.



Dünya Ekonomik Forumu'nun yayımladığı "2015 Küresel Risk Raporu"nda, dünyadaki küresel sorunlar arasında yer alan "Devletler arası çatışmalar ile bölgesel sonuçları" kategorisi sırasıyla, "Şiddetli hava şartları", "Bölgesel yönetimde başarısızlıklar", "Ülkelerin çöküşü ve krizler" ve "Yüksek işsizlik oranları" kategorilerinin önünde yer alarak gelecek 10 yıldaki en büyük muhtemel küresel sorun olarak gösterildi.



Devletler arası çatışmalar ile bölgesel sonuçlarının, önümüzdeki 10 yılın en büyük küresel tehdidi olarak gösterilmesi; Ortadoğu'da devam eden çatışmalar, DAEŞ terörü ve Ukrayna krizinin devam etmesi sonrasında gerçekleşti. Dünya Ekonomik Forumu'ndan yapılan açıklamada, Forum'un baş ekonomistlerinden Margareta Drzeniek-Hanouz, "Berlin Duvarı'nın yıkılışının üzerinden 25 yıl geçtikten sonra dünya, ülkeler arasında tekrar yaşanması muhtemel büyük çatışmalar riskiyle yüzleşiyor" uyarısında bulundu.



Raporda, dünya üzerindeki etkisi bakımından, "Su krizi" ise en büyük küresel sorun olarak yer aldı. Dünya Ekonomik Forumu uzmanları ise; çevresel sorunları, gelecek 10 yıl için ekonomik sorunlardan daha önemli bir sorun olarak değerlendirdi.


Bu yıl 21-24 Ocak tarihlerinde İsviçre'de Davos'ta yapılacak toplantılarda, Ortadoğu'da ve Ukrayna'daki çatışmalar ve kriz ortamı da tartışılacak konular arasında yer alıyor. Dünya Ekonomik Forumu'nda iklim değişikliği, ebola salgını, enerji, ekonomik büyüme ve güvenlik konuları da ele alınacak.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma