Dış Ticaret Beklenti Anketi açıklandı

Ticaret Bakanlığı`nın bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin İhracat Beklenti Endeksi, önceki çeyreğe göre 27,6 puan azalarak 83,5 seviyesinde gerçekleşti. İthalat Beklenti Endeksi ise 5,9 puan azalışla 82,3 oldu.

09.07.2020 Cuma 10:22

Güncelleme : 09.07.2020 Cuma 16:31

Bakanlık, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Dış Ticaret Beklenti  Anketi'ni açıkladı.

Buna göre, İhracat Beklenti Endeksi, bu dönemde bir önceki çeyreğe  göre 27,6 puan azaldı. İkinci çeyrekte 111,1 olan endeks, üçüncü çeyrekte 83,5  seviyesine geriledi. Endeks geçen yılın aynı dönemine göre ise 39,8 puan  azaldı.

İhracat Beklenti Endeksine dahil edilen sorulardan 100’ün üzerinde  gerçekleşen gelecek 3 aya ilişkin ihracat beklentisi ile ihracat sipariş  beklentisi sorularına ait endeksler ihracat beklentisi endeksini pozitif  etkilerken, 100’ün altında gerçekleşen şu anda kayıtlı ihracat sipariş düzeyi ve  son 3 aya ilişkin ihracat sipariş düzeyi sorularına ait endeksler negatif  etkiledi.

İTHALAT BEKLENTİ ENDEKSİ

2020'nin üçüncü çeyreğine ilişkin İthalat Beklenti Endeksi ise ikinci  çeyreğe kıyasla 5,9 puan azalarak 82,3 seviyesinde gerçekleşti. Endeks geçen  yılın aynı dönemine göre de 5,8 puan azaldı.

İthalat Beklenti Endeksine dahil edilen sorulardan 100’ün üzerinde  gerçekleşen ithalat beklentisi (gelecek 3 ay) ile ithalat birim fiyatı beklentisi  (gelecek 3 ay) sorularına ilişkin endeksler, ithalat beklenti endeksini pozitif  etkilerken, 100’ün altında gerçekleşen şu anda kayıtlı ithalat sipariş düzeyi ve  ithalat sipariş düzeyi (son 3 ay) sorularına ilişkin endeksler negatif  etkiledi.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma