Doğal gaz tüketimi ilk çeyrekte arttı

Türkiye`nin bu yılın ilk çeyreğindeki doğal gaz tüketimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 artışla 16 milyar 640 milyon metreküp oldu.

01.06.2020 Cuma 11:30

Güncelleme : 02.06.2020 Cuma 09:10

AA muhabirinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu verilerinden derlediği  bilgilere göre, Türkiye ocak-mart döneminde 15 milyar 191 milyon metreküp doğal  gaz ithal etti. Doğal gaz ithalatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6  artış gösterdi.

Doğal gaz tüketimi ise ilk 3 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde  2,9 artarak 16 milyar 640 milyon metreküpe yükseldi.

Bu dönemde, konutlardaki tüketim geçen yılın aynı dönemine göre yüzde  1,7 artışla 7 milyar 909 milyon metreküp olarak belirlendi. Konutlarda doğal gaz  tüketimi yüzde 47,5 ile en yüksek paya sahip oldu.

Elektrik santrallerinin kullandığı doğal gaz miktarı 2 milyar 465  milyon metreküp seviyesinde gerçekleşirken, organize sanayi bölgeleri 1 milyar 65  milyon metreküp doğal gaz tüketti.

Kalan 5 milyar 200 milyon metreküplük kısım ise ticarethane, kimya,  petrol rafinerileri ve diğer sektör grupları tarafından tüketildi.

EN FAZLA TÜKETİM OCAKTA

Türkiye'de bu dönemde en fazla doğal gaz tüketimi, 6 milyar 504 milyon  metreküple ocak ayında gerçekleşti. Şubatta 5 milyar 670 milyon metreküp gaz  tüketilirken, marttaki tüketim 4 milyar 465 milyon metreküp olarak kayıtlara  geçti.

Ocak-mart döneminde doğal gaz tüketiminde abone grubu bazında en fazla  düşüş ise elektrik santrallerinde görüldü.

Elektrik santralleri ocakta 1 milyar 287 milyon metreküp doğal gaz  tüketimi gerçekleştirdi. Santraller, şubatta 790 milyon metreküp gaz tüketirken,  bu miktar martta 388 milyon metreküp olarak hesaplandı.
"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Altın yatırımcılarının gözü Fed faiz kararında

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor?