Doğalgaz ihracatı ne zaman başlayacak?

İran Ulusal Doğalgaz Şirketi yetkilisi, İran’dan Türkiye’ye yapılan doğalgaz ihracatının yeniden başlamasının en az 10 gün alabileceğini bildirdi.

29.07.2015 Cuma 12:02

Güncelleme : 29.07.2015 Cuma 16:54

İran Ulusal Doğalgaz Şirketi yetkilisi, İran’dan Türkiye’ye yapılan doğalgaz ihracatının yeniden başlamasının en az 10 gün alabileceğini bildirdi.

MHA’ya konuşan İran Ulusal Doğalgaz Şirketi üretim ve dağıtımdan sorumlu müdürü Menuçehr Taheri, İran-Türkiye doğalgaz boru hattının
Türkiye tarafında ve Doğubeyazit-Gürbulak arasında kalan bölümünde teröristlerce sabotaj düzenlendiğini ve bu nedenden dolayı da doğalgaz akışının 27 Temmuz Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren dorduğunu belirterek, doğalgaz ihracatına yeniden başlanabilmesi için yaklaşık 10 güne ihtiyaç olduğunu söyledi.

Taheri, buraya kadar Türk tarafından boru hattının tahrip edilen kısmının tamirine ciddi şekilde başlanmadığını da ekleyerek, “Ama biz boru hattının tamiri konusunda yardımcı olabileceğimizi Türk tarafı ve BOTAŞ’a ilettik” dedi.
 
'PAZAR BAŞLAYABİLİR'

BOTAŞ'tan bir yetkili ise Pazartesi gecesi sabotaj sonucunda kesintiye uğrayan İran-Türkiye doğalgaz boru hattındaki akışın Pazar günü yeniden başlamasının beklendiğini söyledi.

Reuters'a bilgi veren yetkili, "Dün yapılan hasar tespit çalışmalarının sonucunda onarım işlemlerine başlandı. İran'dan gaz akışının Pazar günü başlamasını bekliyoruz" dedi. Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye-İran doğalgaz hattında akışın Pazartesi gecesi hattın Ağrı bölümüne düzenlenen sabotaj sonucu durduğunu; ancak doğalgaz talebinin karşılanması için tüm tedbirlerin alındığını duyurmuştu. Yetkililer, gaz talebinin karşılanması için diğer ülkelerden herhangi bir talebin olmadığını kaydetti.

İran, Rusya'nın ardından Türkiye'nin en büyük ikinci gaz tedarikçisi durumunda bulunuyor.


 

"
En Çok Okunan Haberler

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi