Dolar 11 yılın zirvesinden döndü

Dolar, diğer para birimleri sepeti karşısında bugün 11 yılın zirve seviyelerinden geri döndü.

03.03.2015 Cuma 09:01

Güncelleme : 03.03.2015 Cuma 09:18

Dolar 11 yılın zirve seviyelerinden hafif oranda geri çekildi. Dolar endeksi geç saatlerde 95.516 düzeyine kadar yükselerek Eylül 2003'ten bu yana en yüksek düzeyi gördükten sonra gerileyerek yüzde 0.2 ekside seyrediyor. 

Bugün erken saatlerde 120.27 yene kadar yükselerek yen karşısında üç haftanın zirvesini gören dolar, daha sonra yüzde 0.4 gerileyerek 119.69 yen seviyesine indi. Yenin değer kazanmasında, daha önce aşırı güçlü olan para biriminin değerinde meydan gelen düzeltmenin tamamlandığı şeklinde Japonya hükümeti danışmanlarından birinin açıklaması etkili oldu.
 
Dolarda geç saatlerde görülen değer kazanımı ise tüketici harcamalarının gerilediğini ve imalat sektöründe büyümenin hız kaybettiği gösteren dünkü ABD verilerine rağmen yatırımcıların Fed'in yakın vadede faiz artırma olasılığına göre pozisyon almaya başladığını gösteriyor. Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin danışmanlarından Etsuro Honda'nın Wall Street Journal'a yaptığı açıklamalar doların yen karşısında baskı altında kalmasına neden oldu.
 
Honda, dolar/yen kurunun "rahat bölgenin üst sınırında" olduğunu belirtti. Yen karşısında üç haftanın zirvesi olan 120.27 düzeyini gören dolar, açıklamanın etkisiyle yüzde 0.3 eksiye geçti. Avustralya Merkez Bankası'nın politika faizini, indirim beklentilerine karşılık yüzde 2.25 düzeyinde bırakması ise Avustralya dolarının ABD doları karşısında değer kazanmasına yol açtı. Buna karşılık merkez bankasının eninde sonunda faiz indireceği beklentisi Avustralya dolarının tekrar baskı altına kalmasına neden olabilir.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak