Dolar 2,88`i aştı!

Dolar/TL, bugün açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararları öncesinde 2,88`in üzerinde seyrediyor.

24.03.2016 Cuma 09:01

Güncelleme : 24.03.2016 Cuma 11:29

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden gelen nisan ayında faiz artırımı yapılabileceğine yönelik sinyaller ve petrol fiyatlarındaki düşüş yatırımcı risk iştahını azaltırken, bu durum dolara olan talebi artırdı.

Söz konusu gelişmelerin etkisiyle dolar endeksi yukarı yönlü seyrini 5'inci işlem gününe taşırken, şu dakikalarda yaklaşık bir haftanın en yükseği olan 96,225'lerden işlem görüyor.

Dolar/TL ise dün en düşük 2,8657 ve en yüksek 2,8806'yı gördükten sonra günü 2,8769'dan tamamladı. Bugün ise 2,8760-2,8870 bandında hareket eden dolar/TL, TCMB faiz kararı öncesinde şu dakikalarda 2,8840 seviyelerinden alıcı buluyor.

Analistler, doların gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanmaya devam ettiğini belirterek, bugün açıklanacak TCMB faiz kararı ile ABD'de haftalık işsizlik başvuruları ve dayanıklı tüketim malı siparişleri verilerinin dolar/TL'nin yönü açısından önem taşıdığını kaydediyor.

Teknik açıdan dolar/TL'de 2,87'nin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 2,90 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu aktaran analistler, 2,86'nın altına inilmesinin ise yeni bir düşüş trendinin başlangıcı olabileceğini öngörüyor.

 

 

 

 

"
En Çok Okunan Haberler

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Dolar bugün kaç TL? 

Borsa yatay açıldı