Dolar 2,97`yi gördü

Yükselişe geçen dolar/TL 2,97 seviyesine çıktı.

16.02.2016 Cuma 09:21

Güncelleme : 17.02.2016 Cuma 09:02

Suriye'ye ilişkin hafta sonundan itibaren artan gerilim, Türkiye'nin uluslararası koalisyon ile Suriye'de kara harekatı için görüştüğü açıklaması ile bir kademe daha ileri noktaya taşınırken dolar/TL'de gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışma trendi belirginleşti.

Güne 2.95'in altında başlayan dolar/TL gün içinde en yüksek 2.9709 seviyesini test etti. TL dün dolar karşısında değer kaybeden tek gelişmekte olan ülke para birimi olurken bugün de negatif ayrışma devam etti.

Bankacılar bu gelişmeye tek neden olarak ise Türkiye'nin de bölgede yaşananlara askeri yönde dahil olma ihtimalini kuvvetlendiren gelişmeleri gösteriyor. Analistler Suriye, Rusya, Türkiye taraflarından yapılan açıklamaların gerginliği arttırdığını belirtirken en kötü senaryolardan biri olan Türkiye'nin askeri olarak operasyona dahil olma ihtimalini kuvvetlendiren gelişmelerin ise her geçen gün artmasının piyasalardaki baskıyı da tetiklediğini belirtiyorlar.
 
Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "En kötü senaryo olan Türkiye'nin Suriye'de bir askeri harekata doğru gittikçe ilerlemesi piyasada da fiyatlanıyor. Henüz tam anlamıyla Türkiye'nin tek başına bir savaşa atılması değil ancak bunu koalisyon ile de olsa istekliliğini dile getirmesi önemliydi. Bunun yanı sıra bugün piyasalarda ordunun sınıra doğru daha da kaydırıldığına ilişkin bir söylenti de kapanış saatlerinin yakınlaşmasıyla satışları hızlandırdı" dedi.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak