Dolar kaç lira oldu?

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 4,6250 seviyesinde dengelendi.

27.06.2018 Cuma 09:53

Güncelleme : 27.06.2018 Cuma 13:05

Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerin ardından dalgalı bir seyir  izleyen Tük lirası, dün diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif  ayrışarak dolar karşısında yüzde 1,49 değer kazandı.
 
Dün günü 4,6119'dan tamamlayan dolar/TL, bugüne yükselişle  başlamasının ardından saat 09.20 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,3  üzerinde, 4,6250 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,4  artışla 5,3950'den, sterlin/TL de yüzde 0,3 primle 6,1190'dan işlem görüyor.
 
Analistler, dün kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili  açıklamalarının takip edildiğini belirterek, bundan sonraki süreçte ekonomi  yönetimine ilişkin atamaların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını  ifade etti.
 
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating Agency  (JCR), Türkiye'de 24 Haziran'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem  Milletvekili Seçimleri sonrasında iç politika üzerindeki azalan belirsizliğin,  kredi notu açısından pozitif olduğunu bildirirken, Moody's ise Türkiye’nin seçim  sonrası kredi profiline makro ekonomik politikaların yön vereceğini açıkladı.
 
Bugün ABD'de açıklanacak dayanıklı mal siparişleri ve toptan stokları  ile tüketici savaşlarına ilişkin haber ve açıklamaların takip edileceğini ifade  eden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 4,55 seviyesinin destek, 4,70'in  direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma