Dolar kaç seviyesinden işlem görüyor?

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 7,2910`dan işlem görüyor.

07.08.2020 Cuma 09:51

Güncelleme : 07.08.2020 Cuma 15:40

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışa  göre yüzde 2,7 değer kazancıyla 7,2411'den tamamladı.

Dolar/TL, bugüne de artışla başlamasının ardından saat 09.30  itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,7 üzerinde 7,2910 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 artışla 8,6350'den, sterlin/TL yüzde 0,7 değer  kazancıyla 9,5710'dan satılıyor.

Dolar endeksi, 93 seviyesinde yatay seyrederken, avro/dolar paritesi  ise analistlerin direnç olarak nitelendirdiği 1,19 seviyesini üçüncü kez test  etmesinin ardından 1,1840 seviyesine geriledi.

Analistler, ABD'de yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele  kapsamında hayata geçirilmesi planlanan yeni teşvik paketinde anlaşma  sağlanamaması ve ABD ile Çin arasında artan gerilimin piyasalar üzerinde baskıya  neden olduğunu ifade etti.

Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve  Denetleme Kurulu tarafından yapılan açıklamaların, Kovid-19 salgını sonrası  normalleşme adımlarının başladığına işaret ettiğini vurgulayan analistler, buna  paralel fonlama maliyetlerinin de arttığını söyledi.

Analistler, ekonomi yönetiminin normalleşme adımları ile piyasalarda  yeni bir dengelenme yaşanmasının beklenebileceğini belirterek, bugün ABD'de  açıklanacak temmuz ayı istihdam raporunun takip edileceğini kaydetti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma