Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL, Asya piyasalarının sığ bölümünde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4,9776`yı görmesinin ardından düşüşe geçerek 4,8150 seviyesinde dengelendi.

12.07.2018 Cuma 09:57

Güncelleme : 12.07.2018 Cuma 11:26

Dün yurt içi piyasalar kapandıktan sonra yükselişini hızlandıran  dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,53 artışla 4,8738'den tamamladı.
 
Yeni günün ilk saatlerinde, Asya piyasalarının sığ bölümünde 4,9776  ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören dolar/TL, bankalararası piyasanın  açılışı ile birlikte düşüşe geçerek saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışa göre  yüzde 1,2 azalışla 4,8150 seviyesinde dengelendi. Euro/TL de tarihi zirvesini  5,8179'a taşımasının ardından gerileyerek, şu dakikalarda dünkü kapanışa göre  yüzde 1 azalışla 5,6370'ten işlem görüyor.
 
Analistler, küresel piyasalarda artan ticaret savaşı endişelerinin,  Çin yuanındaki sert kayıpların devam etmesine neden olduğunu, bunun da Türkiye  gibi diğer gelişmekte olan ülke varlıkları üzerinde baskı oluşturduğunu ifade  etti. Dün dolar endeksinin de değer kazandığına dikkati çeken analistler, Türk  lirasının ise son açıklanan enflasyon ve cari açık verilerinin ardından negatif  ayrıştığını söyledi.
   
Bugün Avrupa Merkez Bankası'nın toplantı tutanakları ve ABD'de  enflasyon verilerinin takip edileceğini kaydeden analistler, düşüş eğilimine  giren petrol fiyatlarının Türk lirası varlıkları pozitif etkilemesinin  beklenebileceğini dile getirdi.
 
    

"
En Çok Okunan Haberler

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum

Borsada yeni rekor