Dolar yen karşısında 8 yılın zirvesinde

Dolar yen karşısında, ABD’de verilerin toparlanma işaretleri göstermeleri ile 2007’den bu yana en yüksek seviyeye yakın seyrediyor

27.05.2015 Cuma 08:55

Güncelleme : 27.05.2015 Cuma 08:57

Dolar yen karşısında, ekonomik verilerin ABD’nin ilk çeyrekteki yavaşlamanın ardından eski seyrini kazandığına işaret etmesi ile yaklaşık 8 yılın en yüksek seviyesine yakın bir seyir izliyor.

Dolar 16 önemli para birimi karşısında, sermaye ekipmanları siparişlerinin yükselişi ikinci aya taşıması ve yeni konut satın alımlarının beklentileri aşmasının ardından güçlendi. Euro, Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis’in kreditörleri ek kemer sıkma önlemleri alınması konusunda ısrarcı olmakla suçlaması ile 1 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Canadian Imperial Bank of Commerce’nin CIBC World Markets birimi döviz stratejisi direktörü Bipan Rai, “Çok sayıda yatırımcı doların tekrar revaçta olmasını bekliyor ve bence şu an bunu görüyoruz. Dolardaki toparlanmanın tamamlayıcı kısmı ABD verilerinden geliyor. Açıklanan verilerin Fed’in faizi bu yıl artıracağı beklentilerini desteklemesi için güçlü olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.8 yükselerek 1,191.84 puana gelmesinin ardından 1,190.98 puan oldu.

Dolar yen karşısında, Salı günü yüzde 1.5 kadar yükselerek 123.32 yen ile Temmuz 2007’den bu yana en güçlü seviyeyi görmesinin ardından Çarşamba günü Tokyo saati ile 09:51’de 123.02 yenden işlem gördü. Dolar euro karşısında, Salı günü 1.0863 dolar ile en son 28 Nisan’da görülen bir seviyeye ulaşmasının ardından yüzde 0.1 gerileyerek 1.0879 dolar oldu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak