Dolar yeni günde ne kadar oldu?

Corona virüsün dünya genelinde insanları daha az temasla yaşamaya yönlendirmesi piyasaları da yakından etkiliyor. Dolar/TL geçen hafta Eylül 2018`den beri ilk kez 6.60`ın üzerini test ettikten sonra merkez bankaları ve hükümetlerin açıkladığı önlemlerle 6.38`e kadar gerilemişti. Bugün ise dolar/TL 6.60 seviyesini tekrar gördü. Petrol fiyatları ise ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`in enerji piyasalarını istikrara kavuşturmak için anlaşmaları sonrası göstergelerin 18 yıllık en düşük seviyelerinden yükselişe geçmesiyle toparlanmaya başladı.

31.03.2020 Cuma 10:37

Güncelleme : 31.03.2020 Cuma 13:22

TL yılbaşından beri bakıldığında; ruble, peso, real ve rand ise kıyaslandığında daha iyi bir performans gösteriyor. Bankacılar bu gelişmede kamunun artan döviz arzı ve petrol fiyatlarındaki sert düşüşün belirleyici olduğunu belirtiyorlar.

Geçen hafta iyimserliğin temel gerekçesi ise küresel merkez bankaların ve hükümetlerin ekonomik etkileri sınırlamak adına attıkları trilyonlarca doları bulan adımlar olmuştu. Fed ayrıca emsali görülmemiş bir adım da atarak kurumsal krediler için doğrudan destek vereceğini bile açıklamıştı.

Merkez Bankası (TCMB) da corona virüs için açıkladığı ilk tebdirleri gün ve gün hayata geçirmeye devam ederken beklentiler bankanın genişlemeci adımlarına ve faiz indirimlerine devam edeceği yönünde.

BIST-100 endeksinde sene başından bu yana görülen değer kaybı geçen hafta kapanışa göre %23 aynı dönemde bankacılık endeksindeki kayıp ise %28 oldu. Dün ise BIST-100 endeksinde %0.1 kayıp bankacılık endeksinde ise %0.6 yükseliş yaşandı.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak