Dolar yeni haftaya nasıl başladı?

Dolar/TL, haftaya yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışa göre yüzde 0,7 artışla 4,6720 seviyesinde dengelendi.

04.06.2018 Cuma 09:37

Güncelleme : 04.06.2018 Cuma 11:44

Geçen haftanın son işlem gününde ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam  verisinin beklentileri aşması ve işsizliğin yüzde 3,8 ile 2000 yılından bu yana  en düşük seviyeye gerilemesi sonrasında yükseliş eğiliminde hareket eden  dolar/TL, haftayı 4,6522'den tamamlamıştı.
 
Dolar/TL, yeni haftaya da yükselişle başlamasının ardından saat 09.20  itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,7 üzerinde 4,6720 seviyesinde dengelendi.  Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,7 artışla 5,4620'den den, sterlin/TL de yüzde  0,6 primle 6,2480'den işlem görüyor.
 
Analistler, perşembe günkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para  Politikası Kurulu toplantısı öncesinde bugün açıklanacak enflasyon verisinin  öneminin arttığını belirterek, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmeleri ve  Avrupa'daki siyasi gelişmelerin de yatırımcıların odağında olacağını kaydetti.
 
AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistler, mayıs  ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,59 artmasını bekliyor.  Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 1,59)  göre, bir önceki ay yüzde 10,85 olan yıllık enflasyonun yüzde 12,11'e yükseleceği  hesaplanıyor. Enflasyon, nisanda bir önceki aya göre yüzde 1,87 artış  göstermişti.
 
Teknik açıdan dolar/TL'de 4,75 seviyesinin önemli direnç konumunda  olduğunu ifade eden analistler, 4,55'in ise destek olarak öne çıkacağını dile  getirdi.
 
    
 
    

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak