Dolar yıl sonunda kaç lira olur?

Commerzbank dolar/TL paritesinin yıl sonunda 3.00 olmasını beklediğini açıkladı.

26.04.2016 Cuma 16:35

Güncelleme : 26.04.2016 Cuma 17:46

TCMB'nin bugün açıkladığı Enflasyon Raporu'nu değerlendiren Commerzbank, TCMB'nin enflasyon tahminlerini değiştirmemesi ve sıkı bir para politikasının devam ettirileceği vurgusunu sürdürmesinin pozitif gelişme olduğunu bildirdi. Bununla birlikte, ortalama fonlama maliyetinin aşağı çekilmesine yönelik faiz indirimlerinin farklı bir şey ifade ettiğini de vurguladı. 

Enflasyon Raporu'nun Türkiye'nin enflayon görünümünün iyileştiğine işaret ettiğini belirten Commerzbank, manşet enflasyonun 3. çeyrekte yüzde 7'ye gerilemesini, ancak gelecek yıl yeniden yükselişe geçmesini beklediklerini ifade etti. 

"Bu görünüm ciddi şekilde emtia fiyatlarına ve Türk Lirası'na bağlı. Bunu önceki raporumuzda da ifade etmiştik. Görünüm tamamen TCMB'nin kontrolünde olmayan, ancak Banka'nın haklarında yaptığı iyimser tahminlere bağlı" ifadelerini Kullanan Commerzbank, enflasyon görünümünde şu ana kadar gözlenen iyileşmenin TCMB'nin gecelik faizleri indiriyor olması için iyi bir neden olmadığını savundu. Commerzbank, "Aslında TCMB sıkı bir duruşu devam ettireceğini söylüyor, ancak ortalama fonlama maliyeti biraz farklı şeylerden bahsediyor" dedi. 

Türkiye'nin cari işlemler açığında geçen yıl kayda değer iyileşme olduğuna işaret eden analistler, bu durumun Türk Lirası'nın Fed faiz oranında artırımlarda riskini azalttığını vurguladı. Cari işlemler de iyileşmenin herkesin TCMB'nin para politikasında ayarlamaya gidebileceğini anlamasına yetecek kadar uzun sürdüğünü belirten analistler, TL'de riskin azalmasının TCMB'nin efektif fonlama oranının geçtiğimiz çeyrekte aşağı çekmesini anlamlı hale getindiğini belirtti.

 

"
En Çok Okunan Haberler

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi