Doların fitili ateşlendi!

Dolar/TL tekrar gaza bastı. Güne 2.67 seviyelerinden başlayan dolar/TL seçim belirsizlikleri ve TCMB`nin kritik PPK toplantısı öncesinde 2.71`in üzerine yükseldi.

20.04.2015 Cuma 09:28

Güncelleme : 20.04.2015 Cuma 16:50

UZMANPARA

Seçim sonrasına dair siyasi belirsizlikler ve Merkez Bankası'nın (TCMB) kritik PPK toplantısı öncesinde TL negatif ayrışıyor.

DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Geçen hafta 2.7305'e kadar yükselerek rekor kıran dolar/TL bu sabah 2.67'ye kadar gerilerken, tekrar 2,71'in gördü. 2.7115'i gören dolar saat 16:50 itibariyle 2.7060 seviyesinden işlem görüyor.

Dolardaki yukarı yönlü hareketi UZMANPARA'ya değerlendiren ALB Forex Analisti ve UZMANPARA yazarı Enver Erkan, geçtiğimiz hafta boyunca olumsuz gelen ABD verilerine rağmen dolar kurundaki geri çekilmenin kısmi kaldığını ve 2,70 bölgesini fazla terk edemediğini söyledi.
 
TÜRK LİRASI 3. SIRADA


Bu hafta küresel piyasalarda geçtiğimiz haftaya kıyasla daha sakin bir veri akışı olmakla birlikte, içeride çarşamba günü Merkez Bankası’nın PPK toplantısı kararlarından önce Türk lirasının değer kaybetme eğilimini devam ettirdiğine işaret eden Erkan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün dolar küresel bazda geçtiğimiz haftaki seyrini pozitife dönüştürme çabasında olmakla beraber dolar endeksindeki değer kazancı yüzde 0,40 seviyesinde oluşmuştur. Gelişmekte olan ülke kur sepetine baktığımızda ise Türk lirası yüzde 0,80 değer kaybıyla beraber Rus rublesi ve Hint rupisinden sonra gelmektedir.

'MERKEZ'İN MESAJI ÖNEMLİ'

Merkez’in bu hafta piyasalara vereceği mesaj oldukça önemlidir. Merkez etkin bir müdahale yapmazsa veya piyasaları sıkı para politikası duruşunu koruduğuna yeterince ikna edemezse kur 2,70 civarında yukarı risk oluşturma devam edebilir. Bu durumda 2,73 ve üzeri olası olmakla beraber anlamlı geri çekilmeler için 2,65 seviyesinin aşağısı beklenmelidir. Dolara yapılacak parasal müdahalelerin kalıcı bir etkisi olmasını beklememekle beraber esas olanın yatırımcı algısının, yani liraya olan güvenin inşa edilmesi olduğu unutulmamalıdır.
"
En Çok Okunan Haberler

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Avustralya`dan Bitcoin ETF`ye onay hazırlığı

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı