Dolar/TL güne yatay başladı

Dolar/TL, 3,9090 seviyesinden işlem görüyor.

22.03.2018 Cuma 10:15

Güncelleme : 22.03.2018 Cuma 11:42

Dolar/TL, güne yatay başlamasının ardından 3,9090  seviyesinde dengelendi. 
 
Dün ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesinde 3,9383 seviyesine  çıkan dolar/TL, Fed kararları sonrasında düşüşe geçerek 3,90 sınırına kadar  geriledi ve günü önceki kapanışa göre yüzde 0,7 azalışla 3,9081'den tamamladı.
  
Fed, dün akşam piyasa beklentileri doğrultusunda politika faizini 25  baz puan artırarak yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltti. Karar metnine göre Fed  yetkilileri, bu yıla yönelik üç faiz artışı beklentisini korurken, 2019 ve 2020  yıllarına ilişkin faiz tahminlerini yukarı çekti.
 
Kararın ardından basın toplantısında konuşan Fed Başkanı Jerome  Powell, "Ekonomik görünümde bir değişiklik olmadığı sürece bilanço daraltma  planını değiştirmeyi düşünmüyoruz." dedi.
 
Dün Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın,  ülkesinin teknoloji ve ticaret sırlarını çaldığı gerekçesiyle Çin'e milyarlarca  dolarlık ek gümrük vergisi ve yatırım kısıtlamaları getireceği bildirildi.  Trump'ın söylemleri sonrasında küresel piyasalarda "ticaret savaşları" tekrar  gündemin üst sıralarına yerleşti. Bu gelişmelerle dolar endeksi yüzde 0,7 düşüşle  89,6'ya kadar geriledi.
 
Dolar/TL, bugüne yatay başlamasının ardından saat 10.00 3,9090'dan  alıcı buluyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,19 artışla 4,8330'dan ve  sterlin/TL de yüzde 0,16 yükselişle 5,5365'ten işlem görüyor.
 
Analistler, bugün yurt içinde reel kesim güven endeksi ve kapasite  kullanım oranı, yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankası (BoE) kararları ile ABD  ve Avrupa'da açıklanacak PMI verilerinin takip edileceğini belirterek, Trump'ın  söylemleri ve atacağı adımların da izlenmesi gerektiğini dile getirdi.
 
Teknik açıdan dolar/TL'de 3,90'ın altında kapanışlar olması durumunda 3,8820'nin destek konumunda takip edileceğini söylene analistler, 3,9550'nin  direnç konumunda bulunduğunu ifade etti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak