Dolar/TL paritesinde son durum

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 3,5390 seviyesinden alıcı buluyor.

16.08.2017 Cuma 10:06

Güncelleme : 16.08.2017 Cuma 16:42

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 3,5390  seviyesinden alıcı buluyor.

Dün küresel piyasalarda artan dolar talebine paralel 3,5493 seviyesine  kadar yükselen dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,27 artışla 3,5354'ten  tamamladı.

ABD ve Kuzey Kore arasında yaşanan gerginliğin ardından dalgalı bir  seyir izleyen dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 09.45  itibarıyla 3,5390 seviyesinden alıcı buluyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,07  değer kazanarak 4,1531'den, sterlin/TL ise yatay seyirle 4,5523'ten işlem  görüyor.

Analistler, ABD ve Kuzey Kore arasında yaşanan gerilimin diğer ülke  liderleri tarafından yapılan sağduyu çağrılarıyla azalmaya başlamasının, küresel  piyasalardaki risk algısının azalmasına neden olduğunun ifade etti.

Dün açıklanan perakende satışlar, temmuzda yüzde 0,6 artışla  beklentiyi aşarak yılın en iyi performansını göstermesinin ardından dolar endeksi  94,14'ü gördü. Bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları  öncesinde güne yatay başlayan dolar endeksi şu dakikalarda 93,92 seviyesinde  dengelendi.

Analistler, Fed tutanaklarında yıl sonuna kadarki faiz artırımlarına  ilişkin üyelerin değerlendirmeleri ile Fed'in bilanço küçültme süreci ile ilgili  ipuçlarının aranacağını kaydetti.

Bugün yurt içinde veri gündeminin zayıf olduğunu, yurt dışında ise ABD  konut başlangıçları, inşaat izinleri ve Avro Bölgesi öncü büyüme verilerinin  takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,5150  seviyesinin destek, 3,5530'un ise direnç olarak izleneceğini bildirdi.

"
En Çok Okunan Haberler

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Dolar bugün kaç TL? 

Borsa yatay açıldı