Dow Jones Endeksi 800 puan birden yükseldi!

ABD Başkanı Donald Trump`ın, ülke genelinde ekonomik canlanmayı sağlamak için Covid-19 nedeniyle kapalı olan ekonomiyi üç aşamalı olarak açacaklarını açıklamasının ardından, Dow Jones Endeksi açılış öncesi işlemlerde 800 puan birden yükseldi.

17.04.2020 Cuma 15:46

Güncelleme : 19.04.2020 Cuma 13:24

Covid-19 tedavisi için yapılan klinik testlerde Şikago hastanesindeki 125 hastanın çoğunun Gilead firmasının remdesivir adlı ilacını kullandıktan sonra iyileşip taburcu oldukları açıklanması da iyimserliği artırdı.

Gilead firması ise remdesivir ilacının COVID-19 tedavisindeki güvenlik ve etkinlik düzeyini saptamak için daha fazla veriye ihtiyaçları olduğunu ve bu verilerin de ay sonunda geleceğini açıkladı.

Trump, ABD'de eyaletlerin corona virüs yasaklarını kaldırması için, ülke salgınla savaşmaya devam ederken ekonomiyi canlandırmayı amaçlayan detaylı ve üç aşamalı bir plan açıkladı. 

Planda eyaletlere ilk aşamaya başlamadan önce corona virüs vaka ya da pozitif test sayılarında "düşüş eğilimi" gösterdikten sonra salgından en çok etkilenen işletmeler için yasakları yavaş yavaş gevşetmeleri önerisinde bulunuluyor. 

Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump "Tüm yasakları bir anda kaldırmak yerine ufak ve dikkatli adımlar atacağız" dedi. Trump bu ay içerisinde daha önce yaptığı açıklamalarda ekonomiyi yeniden açmak istediğini söylemişti.
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak