Draghi iyimserliğini test edecek

ECB Başkanı Draghi bu hafta açıklanacak veriler ile ekonomi ile ilgili iyimserliğinin sağlam temellere dayanıp dayanmadığını test edecek.

23.03.2015 Cuma 09:41

Güncelleme : 23.03.2015 Cuma 10:39

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi bu hafta açıklanacak veriler ile ekonomi ile ilgili iyimserliğinin sağlam temellere dayanıp dayanmadığını test edecek.

 

Bu hafta açıklanacak olan Almanya iş dünyası güveni, Fransa imalat sanayii ve İtalya tüketici harcamaları verileri, 19 üyeli Euro Bölgesi genelinde toparlanmanın durumuna yönelik bir öngörü sağlayacak. İki ay önce parasal genişleme programını duyurmasından bu yana ekonomi ile ilgili daha iyimser bir tutum sergileyen AMB Başkanı, Pazartesi günü Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’na yapacağı konuşmada bakış açısını sunma imkanı bulacak.
 

Geçtiğimiz hafta kurumun mali kemer sıkma önlemleri uygulaması ve Avrupa genelindeki ekonomik sıkıntılarla ilgili olarak AMB’nin Frankfurt’ta bulunan yeni bina dışında protestolar yapılmıştı. İşsizliğin rekor seviyelere yakın seyretmesi ve Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden ayrılma riski bulunması, Draghi üzerindeki baskıları artırıyor.
 

Frankfurt’taki Barclays Plc kıdemli Avrupa ekonomisti Thomas Harjes, “Draghi, AMB’nin parasal genişleme programının etkilerini övmeye devam edecek ancak toparlanmanın sürmesi ve genişlemesi için reformlara ihtiyaç olunduğu uyarısında bulunacaktır. İşsizliğin artış gösterdiği ülkelerde kayda değer seviyede bir huzursuzluk mevcut ve bunun değişmesi için istidam dinamiklerinin değişmesi gerekiyor” dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü