Draghi konuştu euro sert düştü

ECB`nin faiz kararı ardından euro hem içeride hem de dışarıda sert düştü. Draghi`nin konuşmaya başlaması ile düşüş daha da hızlandı.

26.10.2017 Cuma 15:08

Güncelleme : 26.10.2017 Cuma 17:48

Euro hem Türk lirası hem de dolar karşısında Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) açıklamasının ardından sert düştü. Karar ardından ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları da düşüşü hızlandı.

ECB'nin faiz oranlarını değiştirmemesi ve Draghi'nin yüksek miktarda parasal genişlemenin hala gerekli olduğunu söylemesi ile euro dolar karşısında sert düşerek 1.1738'e kadar geriledi.

Euro, Türk lirası karşısında da düşüşünü hızlandırarak şu sıralar günlük bazda yüzde 0,50'ye varan düşüşle 4.43 seviyesinin altını gördü ve 4,4293 seviyesinden işlem görüyor.

ECB bugünkü toplantısında, Ocak ile Eylül 2018 arasında aylık varlık alımını 30 milyar euroya düşürdü, ancak parasal genişleme sonrası, vadesi dolan tahvillere yeniden yatırım yapabileceğini duyurdu. Yeniden yatırım haberinin ardından euro hızla değer kaybetti.

DRAGHİ: YÜKSEK MİKTARDA PARASAL GENİŞLEME HALA GEREKLİ

ECB Başkanı Draghi faiz kararı ardından düzenlediği basın toplantısında, enflasyonun hedeflenen seviyeye dönmesi için önemli miktarda parasal genişlemeye hala ihtiyaç olduğunu söyledi.

Draghi, "Varlık alım gerektiği takdirde enflasyon görünümü ECB'nin hedefi ile tutarlı hale gelene kadar devam edecek. Enflasyonun hedeflenen seviyeye dönmesi için çok önemli miktarda parasal genişlemeye hala ihtiyaç var" dedi.

Mario Draghi, varlık alım miktarındaki ayarlamanın TÜFE hedefine doğru yaklaşmaya büyüyen güveni yansıttığını belirterek, ECB'nin desteğinin devam etmesinde ekonomik görünüm belirleyici" diye konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak