Dumankaya`dan `gözaltı` açıklaması!

`Paralel Yapı` operasyonu kapsamında Dumankaya İnşaat`ın yöneticileri de gözaltına alındı . Öte yandan şirketten konuyla ilgili ilk açıklama geldi.

18.04.2016 Cuma 10:03

Güncelleme : 19.04.2016 Cuma 09:00

İstanbul merkezli 9 ilde çok sayıda adrese yönelik olarak düzenlenen “FETÖ-PDY” yapılanması operasyonunda aralarında bankacıların ve  işadamlarının da olduğu 100 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının 140'ı bulması bekleniyor.

Habertürk'ün haberine göre, Male Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Mali polis, “FETÖ-Paralel Devlet Yapılanması” kapsamında “terör örgütüne finansman sağlamak ve himmet toplamak” suçlarına karışan aralarında  bankacı ve işadamlarının da bulunduğu 100 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

DUMANKAYA İNŞAAT'IN YÖNETİCİLERİ DE GÖZALTINDA

'Paralel Yapı' operasyonu kapsamında Dumankaya İnşaat'ın yöneticileri de gözaltına alındı. Dumankaya İnşaat'tan Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Onursal Başkanı Halit Dumankaya ve Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Semih Serhat Dumankaya gözaltına alınan isimler arasında.

Operasyonun Himmet ve Bank Asya soruşturmasıyla ilgili olduğu bilgisi verildi. Soruşturmayı Savcı Hüseyin Önerge yürütüyor. Öte yandan şirketten konuyla ilgili ilk açıklama geldi.

DUMANKAYA İNŞAAT'IN O AÇIKLAMASI:

"Basın yayın organlarında yer aldığı gibi, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, 18 Nisan 2016 Pazartesi sabahı bilgilerine başvurulmak üzere Mali Şube Müdürlüğü’ne davet edilmişlerdir. Süreç tarafımızdan takip edilmektedir.

53 yıldır ülke ekonomimiz ve insanlarımız için değer yaratmak ilkesi doğrultusunda faaliyet gösteren Dumankaya İnşaat, kurulduğu günden itibaren tüm hukuki ve mali yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmiş, ülkemizin kalkınması ve insanımızın gelişimi için çalışmış ve çalışmaktadır.

Kurumumuz, süreçle ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

GALATASARAY'IN ANA SPONSORUYDU

Avrupa ve anadolu yakasında 20 bini aşkın konut hayata geçiren şirket 2014 yılı finansal bilgileriyle 'Capital 500 Türkiye' listesinde cirosunu en çok artıran 25 firma arasında 3. sırada yer almıştı. İnşaatın yanı sıra otomotiv, filo kiralama, sigorta ve PVC kapı pencere üretimi alanlarında da hizmet veren Dumankaya İnşaat ayrıca 2015-2016 futbol sezonu ile birlikte Galatasaray'ın ana sponsorluğunu üstlenmişti.

 

"
En Çok Okunan Haberler

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi