EBRD`den Yunanistan`a 2020`ye kadar finansman desteği

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Yunanistan`ın ekonomik revizyonunu teşvik etmek amacıyla ülkeye 2020 yılına kadar finansman sağlanacağını açıkladı.

03.03.2015 Cuma 13:41

Güncelleme : 03.03.2015 Cuma 14:09

Merkezi Londra'da bulunan EBRD'den yapılan yazılı açıklamada, bankanın hissedarlarının, Yunanistan otoritelerinden kendilerine gelen talep üzerine ülkede ekonomik büyümenin ve reformların desteklenmesi amacıyla 2020 yılına kadar finansman sağlanması yönünde karar verdiği bildirildi.

Açıklamada, "Teknik yardım ve politika diyaloğu ile desteklenen bankanın yatırımları, Yunanistan ekonomisinin reformlarının ilerleyişini güçlendirerek iyileşmeye katkıda bulunmayı amaçlamaktadır" ifadesine yer verildi.


EBRD'nin Yunanistan'da yerli ve yabancı yatırımların artırılması, bölgesel entegrasyonun derinleştirilerek özel sektörün rolünün güçlendirilmesi alanlarındaki uzmanlığını kullanacağı vurgulandı.


EBDR'nin sermaye sıkıntısı çeken özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlere destek olacağı belirtilirken, KOBİ'lerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların büyüme önündeki kilit engellerden birisi olduğunun altı çizildi.


EBRD Başkanı Suma Chakrabarti, "Özel sektör konusundaki uzmanlığımızı Yunanistan'a uygulayabilecek olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" değerlendirmesini yaparak, bankanın Yunanistan'ın reformlarını gerçekleştirmesi konusunda özel sektöre katkıda bulunmaya devam edeceğini bildirdi.


 

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı