ECB, ABD ile ticaret savaşından endişeli

Avrupa Merkez Bankası para politikası toplantı tutanaklarında, bankanın ABD ile olası bir ticaret savaşı riskinden ve euronun güçlenmesinin potansiyel zararlı etkilerinden dolayı endişeli oldukları kaydedildi.

12.04.2018 Cuma 18:19

Güncelleme : 13.04.2018 Cuma 10:08

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) mart ayı para  politikası toplantı tutanaklarında, banka yönetim konseyinin, ABD ile olası bir  ticaret savaşı riskinden ve euronun güçlenmesinin potansiyel zararlı etkilerinden  duydukları endişeleri dile getirdikleri bildirildi. 
 
ECB, Yönetim Konseyi’nin 7-8 Mart’ta Frankfurt’ta gerçekleştirdiği  para politikası toplantı tutanaklarını yayımladı.
 
ECB Yönetim Konseyi üyelerinin değerlendirmelerinin yer aldığı  tutanaklarda, 24-25 Ocak tarihindeki para politikası toplantısından bu yana  piyasalarda görülen oynaklıktaki kısa süreli ve yoğun bir artışa rağmen, geniş  varlık sınıflarındaki değerlenmelerin, küresel büyümenin genel görünümüne ilişkin  iyimserlik ile tutarlı kaldığı aktarıldı.
 
Tutanaklarda, Euro Bölgesi’nde, Yönetim Konseyi'nin ocak  toplantısından bu yana para politikası beklentilerinin çok az değiştiği  bildirildi.
 
Döviz kuruna ilişkin değerlendirmelerin de yer aldığı tutanaklarda,  “Euro döviz kurundaki son hareketlerin, makroekonomik görünümdeki iyileşmelerden  ziyade, iletişim dahil olmak üzere kısmen para politikası şoklarıyla ilgili  olduğu görüldü. Bu, kur oranındaki yükselişin enflasyon üzerinde daha olumsuz bir  etki yapmasının beklenebileceğine işaret ediyor." denildi.
 
Tutanaklarda, ABD ile olası bir ticaret savaşına ilişkin ise, “Üyeler  arasında bütün ülkeler için faaliyet üzerinde olumsuz bir etkisi olması beklenen  ticaret savaşı riskinin arttığı yönünde yaygın bir endişe vardı. Olumsuz güven  etkilerinin ortaya çıkabileceği konusunda da kaygılar mevcuttu.” ifadelerine yer  verildi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma