ECB, parasal genişlemeyi bitiriyor mu?

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Peter Praet, "Gelecek hafta Yönetim Konseyi`nin, bugüne kadar sağlanan ilerlemenin net varlık alımlarımızın kademeli olarak gevşetilmesini garanti altına almak için yeterli olup olmadığı konusunda bir değerlendirme yapmak zorunda kalacağı açık." dedi.

06.06.2018 Cuma 16:09

Güncelleme : 07.06.2018 Cuma 10:17

Avrupa Merkez Bankası'nda (ECB) Başekonomist olarak da görev yapan Praet, Berlin’de katıldığı  bir etkinlikte yaptığı konuşmada, bankanın varlık alım programına değindi.
 
Praet, enflasyonun hedefe doğru yakınlaştığını gösteren sinyallerin  iyileştiğini ve gelişmelerin enflasyon hedefine ulaşılacağına yönelik güveni  desteklediğini söyledi.
 
Enflasyondaki gelişmelerin piyasa beklentisiyle aynı doğrultuda  olduğuna dikkati çeken Praet, "Varlık alım programımızın önemli ölçüde  büyüyeceğine yönelik piyasa beklentilerinin azalmasına, hedefimizle giderek daha  tutarlı olan enflasyon beklentileri eşlik etti." ifadesini kullandı.
 
Praet, gelecek haftaki toplantının varlık alım programının geleceği  açısından önemli olduğuna dikkati çekerek, "Gelecek hafta Yönetim Konseyi'nin,  bugüne kadar sağlanan ilerlemenin net varlık alımlarımızın kademeli olarak  gevşetilmesini garanti altına almak için yeterli olup olmadığı konusunda bir  değerlendirme yapmak zorunda kalacağı açık." dedi.
 
Bu arada, öncü verilere göre, 19 üyeli Avro Bölgesi’nde nisan ayında  yüzde 1,2 olan yıllık enflasyon, mayısta yüzde 1,9’a çıktı. Yıllık enflasyon  böylece ECB'nin, "yüzde 2'nin hemen altında ancak yüzde 2'ye yakın" olarak  belirlediği hedefe ulaşmış oldu.
 
Bankanın para politikası toplantısı, 14 Haziran'da Letonya’nın  başkenti Riga’da gerçekleştirilecek.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Altın yatırımcılarının gözü Fed faiz kararında

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor?