ECB varlık alım programını Mart 2017`ye uzatıyor!

Avrupa Merkez Bankası`nın (ECB) mevduat faizlerini - % 0.3`e çekmesinin ardından ECB Başkanı Mario Draghi`nin basın toplantısı başladı. Draghi "Varlık alım programını uzatma kararı aldık" dedi.

03.12.2015 Cuma 15:29

Güncelleme : 04.12.2015 Cuma 09:22

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) mevduat faizlerini - % 0.3'e çekmesinin ardından ECB Başkanı Mario Draghi'nin basın toplantısı başladı. Draghi, parasal genişlemeyi Mart 2017'ye kadar uzattıklarını açıkladı. Draghi ayrıca, refinansman ve TLTRO operasyonlarına da devam edileceğini belirtti.

EURO FIRLADI!

Draghi'nin açıklamalarının ardından Euro/Dolar paritesi yüzde 1,7 oranında yükselişle 1,08 sınırına yükseldi. Euro/TL ise yüzde 1.58 yükselişle 3.11 seviyesinden işlem görüyor.

Draghi, "Varlık alım programındaki tahvillerden elde edilecek gelir yeniden yatırıma yönlendirilecek. Program euro cinsinden bölgesel ve yerel yönetim
tahvillerini de kapsayacak." dedi.

Draghi, toplantıda enflasyonun orta vadede yüzde 2 hedefine dönmesi için gerekli şartları ele aldıklarını söyledi. Draghi, "Enflasyonu yavaşlatan şartları da değerlendirdik" dedi. Kararların enflasyonun hedeflenen orana dönmesi için alındığınaişaret eden Draghi, ekonomik görünüm için risklerin aşağı yönlü olduğunu belirtti.

Draghi, kararların toparlanmayı güçlendireceğini de belirtti. ECB'nin fyiat istikrarı için görünümü yakından izleyeceğini ifade eden Merkez Bankası Başkanı, "Varlık alım programı esneklik sağlıyor.Gerektiğinde tüm entrumanları kullanarak harekete geçmeye istekliyiz" diye konuştu.

ECB bugünkü toplantısında gösterge faiz oranını değiştirmezken, mevduat faiz oranını beklendiği gibi düşürdü. Buna göre, gösterge faiz oranı yüzde 0,05 olarak devam ederken, mevduat faiz oranı yüzde -0,20'den yüzde -0,30'a çekildi.

ECB BU YIL İÇİN BÜYÜME BEKLENTİSİNİ YUKARI YÖNLÜ REVİZE ETTİ

Avrupa Merkez Bankası, bu yıl için büyüme beklentisini yukarı yönlü revize ederken, gelecek yıl için değiştirmedi. ECB) Başkanı Mario Draghi'nin basın toplantısında açıkladığı rakamlara göre, 2015 yılı büyüme beklentisi yüzde 1,4'ten yüzde 1,5'e çıkarıldı.

Banka, gelecek yıl için beklentiyi yüzde 1,7 olarak bırakırken, 2017 büyüme tahminini yüzde 1,8'den yüzde 1,9'a yükseltti.

Banka'nın enflasyon tahmini bu yıl için yüzde 0,1 olarak kaldı. Gelecek yıl enflasyon tahminini yüzde 1,1'den yüzde 1,0'a çeken ECB, 2017 yılı beklentisini yüzde 1,7'den yüzde 1,6'ya indirdi.

 








 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak