Efsane CEO hayatını kaybetti!

Former Fiat Chrysler`in kısa süre önce görevi bırakan CEO`su Sergio Marchionne 66 yaşında yaşamını yitirdi. 2004 yılında Fiat`a katılan Marchionne, şirketin Chrysler ile birleşmesinde çok önemli bir rol oynamış ve grubun dünyanın en büyük yedinci otomotiv üreticisi olmasını sağlamıştı. Marchionne, Fiat ve Chrysler markalarını iflastan kurtaran isim olarak görülüyordu.

25.07.2018 Cuma 12:43

Güncelleme : 25.07.2018 Cuma 17:14

Küresel otomotiv sanayinin en kararlı ve saygın yöneticilerinden Fiat Chrysler eski CEO'su Sergio Marchionne geçirdiği ameliyat ile ilgili komplikasyonlar sonrası hayatını kaybetti.
 
Dünyanın yedinci büyük otomotiv üreticisi olan Fiat Chrysler'ın (FCA) FCHA.MI sahibi olan Agnelli ailesi Marchionne'nin öldüğü yönünde basında yer alan haberleri teyit etti ancak ölüm sebebini veya tarihini açıklamadı.
 
Marchionne'nin durumu Zürih kentindeki bir hastanede şirket tarafından omuz ameliyatı olarak nitelenen operasyonun ardından ağırlaşmıştı. Fiat Chrysler hafta sonunda eski CEO'nun durumunun kötüleştiğini ve yerine şirketin Jeep biriminden sorumlu Mike Manley'nin atandığını açıklamıştı.
 
Agnelli ailesinin varisi ve FCA'nın yönetim kurulu başkanı John Elkann yaptığı açıklamada, "Maalesef korktuğumuz gerçekleşti. Dostumuz Sergio Marchionne aramızdan ayrıldı" dedi.

DEVLERİ İFLASTAN KURTARMIŞTI
 
Fiat'ın başına 2004 yılında geçen Marchionne hem Fiat'ı hem de daha sonra satın aldığı Chrysler'ı iflastan kurtarmış ve 14 yıl içinde mühendisi olduğu birçok anlaşmayla şirketin değerini 11 kat artırmıştı. Marchionne gelecek yıl Nisan ayında FCA'daki görevinden ayrılmayı planlıyordı.



 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma