Efsane isim gözaltında! Dünya şokta..

Otomotiv devi Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakının efsane CEO`su ve Başkanı Carlos Ghosn’un gözaltına alındığı haberi dünya gündemine bomba gibi düştü.

19.11.2018 Cuma 14:04

Güncelleme : 19.11.2018 Cuma 16:06

Nissan, Renault ve Mitsubishi ortaklığının efsane CEO'su ve Başkanı Carlos Ghosn'un maaşını düşük göstermekle suçlandığı bildirildi. 
 
Kyodo'nun haberine göre, Brezilya doğumlu Fransız vatandaşı 64  yaşındaki Ghosn'un, Tokyo'da maaşını düşük göstermek suçlamasıyla savcılar  tarafından sorgulandığı belirtildi.

Nissan şirketinden yapılan açıklamada, iç soruşturmanın Ghosn'un  maaşını yıllardır düşük gösterdiğini ortaya koyduğu ve Üst Yöneticinin görevine  son verileceği ifade edildi.

Açıklamada, Carlos Ghosn'un firma kazancının şahsi kullanımı dahil  diğer kusurlu davranışlarının da tespit edildiği kaydedildi.

Ghosn, 1999 yılında Renault ile sermaye ortaklığı çerçevesinde Japon  otomobil şirketinin devrini yönetmek için operasyon direktörlüğü sıfatıyla  Nissan'a gelmişti.

Şirketin iyileştirilmesine yönelik fabrikaların kapatılması dahil katı  yeniden yapılanma önlemlerine öncülük eden Ghosn, 2001 yılında hisse sahipleriyle  yapılan toplantıda Nissan'ın Üst Yöneticiliğine getirildi, 2005'te de Renault'nun  Üst Yöneticisi oldu.

Yakıt veri manipülasyonu skandalının vurduğu Mitsubishi şirketi de  2016 yılında Nissan-Renault'nun sermaye ortaklığına katıldı.

Nissan, Renault ve Mitsubishi ortaklığı, bu yılın ilk yarısında 5,54  milyon araçla, başlıca rakibi Volkswagen'i geride bırakarak dünyanın en büyük  otomobil satıcısı oldu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma