EFSE ve Fibabank arasında dev anlaşma

EFSE ve Fibabanka, 20 milyon euro tutarında kredi anlaşmasına imza attı.

24.05.2016 Cuma 10:14

Güncelleme : 24.05.2016 Cuma 10:48

​​Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu (EFSE), Fibabanka ile olan işbirliğini genişleterek, tarım sektöründe faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelerin desteklenmesi amacıyla 20 milyon euro tutarında yeni bir kredi kullandırdı.

Fibabanka, EFSE’den ilk kez 2012’de kredi temin etmişti. Söz konusu kaynak KOBİ’leri desteklemek amacıyla kullanılmış ve bankanın sektördeki pazar payını artırmasına destek olmuştu. Bu yeni kredi, mikro ve küçük ölçekli işletmelere yönelik olmakla birlikte bu sefer Fibabanka’nın yeni odak alanı olan tarım sektörünü hedefliyor. Ayrıca, Fon bankaya tarım sektöründeki faaliyetlerini geliştirmek üzere teknik destek sağlıyor olacak.

EFSE Yönetim Kurulu Başkanı Monika Beck, “Fibabanka, EFSE’nin hedef gruplarına hizmet vermeyi sürdüren, güvenilir ve etkili bir iş ortağı olmaya devam ediyor. Yeni kredinin, Türkiye’deki mikro ve küçük ölçekli işletmelere ve tarım faaliyetlere desteğimizi artırmamıza yardımcı olacağından son derece eminiz” dedi.

Fibabanka Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Emre Ergun, “Tarım sektörüne ilk olarak 2012 yılında kredi vermeye başladık, akabinde 2013 yılında Tarım Bankacılığı’nı ayrı bir işkolu olarak konumlandırdık.

2016 ilk çeyrek itibarıyla 10 ilde 13 şubeyle sektöre hizmet vermeye devam ediyoruz. Çoğunluğu ziraat mühendisi olan Tarım Bankacılığı personelimiz ile çiftçilerimizin ve tarımsal işletmelerimizin finansal ihtiyaçlarına uygun çözümler sunarken, ülkemizin tarımsal üretiminin artmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz.

EFSE’den aldığımız bu kredi ile büyümemizi daha da hızlandıracağımıza inanıyor, tüm sektör oyuncularını bankamız ve avantajlı koşulları ile tanışmaya davet ediyoruz.” dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma