Ekonomi Bakanlığı`ndan teşvik açıklaması

Ekonomi Bakanlığı`nca, daha az gelişmiş bölgede yapılan entegrasyona konu yatırımların artık daha yüksek destek oran ve sürelerinden yararlanarak daha hızlı hayata geçebileceği ifade edildi.

22.02.2018 Cuma 12:49

Güncelleme : 22.02.2018 Cuma 16:38

Bakanlıktan, Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu'nun,  Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair  Kararı'na ilişkin yazılı açıklama yapıldı.
 
Açıklamada, Türkiye ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler, özel  sektör ve kamu sektörü paydaşlarının görüş ve talepleriyle uygulamada ortaya  çıkan aksaklıkların giderilmesi ve yatırım teşvik sisteminin dinamik yapısının  sürdürülebilirliği için 2012'den beri uygulanan mevcut yatırım teşvik sisteminde  gerekli değişikliklerin yapıldığına işaret edildi.
 
Bu kapsamda yapılan değişikliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak  yürürlüğe girdiğine işaret edilen açıklamada, "Yapılan düzenlemeyle bölgesel  kapsama giren entegrasyon yatırımlarını oluşturan yatırımlara, ayrı teşvik  belgesi düzenlenmek kaydıyla bulunduğu bölgenin desteklerinden faydalanma imkanı  getirilecek. Böylece daha az gelişmiş bölgede yapılan entegrasyona konu  yatırımlar daha yüksek destek oran ve sürelerinden yararlanarak daha hızlı hayata  geçebilecek ve ülke ekonomisine kazandırılacak." değerlendirmesinde bulunuldu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak