`Ekonomide çok güzel bir dönem yaşanacak`

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği Başkanı Arif Ünver, "Türkiye, akla gelebilecek ve gelemeyecek her türlü teste girmiştir. Türkiye`ye yönelik gerek portföy gerek sermaye yatırımları açısından çok güzel bir dönem yaşanacağını bekliyorum" dedi.

18.07.2016 Cuma 14:41

Güncelleme : 18.07.2016 Cuma 15:43

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği  (SPYD) Başkanı Arif Ünver, "Türkiye, akla gelebilecek ve gelemeyecek her türlü  teste girmiştir. Sonbahardan itibaren Türkiye'ye yönelik gerek portföy gerek  sermaye yatırımları açısından çok güzel bir dönem yaşanacağını bekliyorum." dedi.

Ünver, AA muhabirine, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe  girişiminin gelecek dönemde piyasaları nasıl etkileyeceğine yönelik  değerlendirmede bulundu.

Piyasanın, darbe girişimi sonrası dünyanın birçok ülkesinde  görülemeyecek düzeyde sapasağlam durduğunu söyleyen Ünver, tüm dünyanın,  Türkiye'de halkın en büyük güç olduğunu gördüğünü belirtti. Ünver, "Bu konuda en  kahraman unsur Türk milletidir. Halkın, ülkesine sahip çıktığının bütün dünya  tarafından görülmesi ekonomide en önemli kavram olan güvenin altını fazlasıyla  doldurmuştur." diye konuştu.

Böyle bir gelişmenin ardından başka ülkelerde piyasaların  açılmayacağına dikkati çeken Ünver, "Türkiye, akla gelebilecek ve gelemeyecek her  türlü teste girmiştir. Sonbahardan itibaren Türkiye'ye yönelik gerek portföy  gerek sermaye yatırımları açısından çok güzel bir dönem yaşanacağını bekliyorum."  değerlendirmesinde bulundu.

Halkın, basının ve siyasilerin darbe girişimini omuz omuza vererek  durduklarını kaydeden Ünver, toplumun sivil unsurlarının, herkesin aynı gemide  olduğunun farkına vardığını sözlerine ekledi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma