Ekonomideki yavaşlamaya rağmen Almanlar harcamaya devam edecek

Pazar araştırma şirketi GfK, Almanya`da, şubatta 10,8 puan olarak ölçülen Tüketici Güven Endeksi`nin, martta yine bu seviyede seyredeceğini, hanehalkı harcamalarının bu yılın birinci çeyreğinde genel ekonomik büyümeyi destekleyeceğini duyurdu.

26.02.2019 Cuma 13:06

Güncelleme : 27.02.2019 Cuma 10:07

Merkezi Almanya'da bulunan GfK, Tüketici Güven Endeksi Mart 2019  sonuçlarını açıkladı.

Açıklamada, şubatta 10,8 puan olarak ölçülen Tüketici Güven  Endeksi'nin, gelecek ay yine 10,8 puan seviyesinde seyredeceği belirtildi.

Almanya'da hanehalkı harcamalarının, bu yılın birinci çeyreğinde genel  ekonomik büyümeyi destekleyeceği kaydedilen açıklamada, tüketicilerin ekonomik  beklentisinin de Mart 2016’dan beri en düşük seviyeye gerilediği aktarıldı.

Alman ekonomisinde esen ters rüzgarlara rağmen güçlü iş piyasası  sayesinde tüketicilerin gelecekteki gelirleri konusunda iyimser kaldığı  belirtilen açıklamada, "Onların satın alma istekleri az oranda azaldı fakat  yüksek seviyede kaldı." denildi.

GfK araştırmacısı Rolf Buerkl, konuya ilişkin değerlendirmesinde,  tüketici ikliminin bu yılın ilk çeyreğinde iyi düzeyde istikrarlı bir eğilim  gösterdiğini kaydederek, belirgin bir şekilde görünen ekonomik yavaşlamaya karşın  tüketici güveninin canlı kaldığını bildirdi.

Buerkl, "Avrupa, Çin ve ABD arasında devam eden ticaret ihtilafları,  tüketiciler arasında belirsizliğin artmasına neden oluyor." ifadesini kullandı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) verilerine göre, ağırlıklı  olarak otomobil üreticilerinin yeni emisyon testlerine geçişte zorlanmalarından  dolayı geçen yıl Almanya'da ekonomik büyüme yavaşlayarak yüzde 1,5 olarak  gerçekleşmişti.

Küresel ticarette ihtilafların artması ve Brexit endişelerinden dolayı  Alman hükümeti, bu yıl için büyüme tahminini yüzde 1,8'den yüzde 1'e düşürmüştü.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma