`Ekonomik toparlanma ivme kaybedecek`

Euro Bölgesi Ifo Ekonomi İklimi Endeksi bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla 129,2 puandan 124 puana geriledi.

06.08.2015 Cuma 12:19

Güncelleme : 06.08.2015 Cuma 12:29

Merkezi Münih'te bulunan Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) Avro Bölgesi'nin 2015 yılı 3. çeyrek ekonomik görünümüne ilişkin gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını yayımladı. Ankete ilişkin yapılan açıklamada, Avro Bölgesi Ifo Ekonomi İklimi Endeksi'nin yılın üçüncü çeyreğinde ikinci çeyreğe oranla 129,2 puandan 124 puana indiği bildirildi.

Mevcut ekonomik durum değerlendirmelerinin kısmen canlanmasına rağmen, altı aylık ekonomik görünüm beklentilerinin önemli ölçüde bozulduğuna işaret edilen açıklamada, Avro Bölgesi'ndeki ekonomik toparlanmanın ivme kaybedeceği ifade edildi.

Açıklamada, mevcut ekonomik durum değerlendirmelerinin Almanya, Finlandiya ve Litvanya hariç diğer ülkelerde düzeldiği belirtilerek, "Ancak, değerlendirmeler Almanya'da yine de elverişli. Yunanistan ve Finlandiya'nın yanı sıra Fransa, İtalya, İspanya, Avusturya, Portekiz ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne ilişkin mevcut ekonomik durum değerlendirmeleri olumsuz olmaya devam etti. Değerlendirmeler, diğer pek çok Avro Bölgesi ülkesinde ise tatmin edici seviyeyi sürdürdü" ifadeleri kullanıldı.

"BU YIL ORTALAMA ENFLASYON TAHMİNİ, YÜZDE 0,8'E YÜKSELTİLDİ"

Bir çok ülkede altı aylık ekonomik görünümün üç ay önceye göre daha az olumlu gerçekleştiği kaydedilen açıklamada, "Özellikle Estonya, Slovenya ve Slovakya gibi Doğu Avrupa ülkelerinde gelecekteki ekonomik gelişmelere ilişkin iyimser beklentiler güçlü şekilde aşağı yönlü revize edildi. Ekonomik beklentiler yalnızca Finlandiya, Litvanya, Avusturya ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde gelişti" denildi.

Açıklamada, ayrıca Avro Bölgesi'nde 2015 yılı için ortalama enflasyon tahmininin yüzde 0,6'dan yüzde 0,8'e revize edildiği ve 2020 yılı enflasyon beklentilerinin ise bir çok üye ülke için yüzde 2 seviyesinde devam ettiği ifade edildi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma