Elektrik ihtiyacının beşte biri rüzgardan karşılanacak

GWEC, maliyet azaltımı ve iklim değişikliği hedeflerinin yakalanması çabaları çerçevesinde rüzgar enerjisine yatırımın artmasını ve 2030 yılında dünya enerji ihtiyacının yüzde 20`sini rüzgardan karşılanmasının beklendiğini bildirdi.

18.10.2016 Cuma 07:57

Güncelleme : 18.10.2016 Cuma 09:07

Global Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC), maliyet azaltımı ve iklim değişikliği hedeflerinin yakalanması çabaları çerçevesinde rüzgar enerjisine yatırımın artmasını ve 2030 yılında dünya enerji ihtiyacının yüzde 20'sini rüzgardan karşılanmasının beklendiğini bildirdi.

GWEC bugün Pekin'de yayınladığı raporda, rüzgar enerjisi kapasitesinin 2030'da hali hazırdaki seviyesinin 5 katına çıkarak 2110 GW seviyesine ulaşacağını öngördüklerini belirtti. Rüzgar enerjisi kapasitesinin bu seviyeye ulaşması için yıllık 200 milyar euro yatırım gerektiğini belirten GWEC, rüzgar enerjisi üretiminin tahmin edilen seviyeye ulaşmasının karbon salınımını yıllık 3,3 milyar ton azaltacağını da vurguladı. GWEC, Çin'in rüzgar enerjisinde kapasitesinin cari seviyesine göre 4 kat artarak 666,5 GW seviyesine ulaşacağını da tahmin etti. 2015 yılı sonunda yüzde 17 artarak 433 GW olan global rüzgar enerjisi kapasitesinin bu yıl 60 GW civarında artması bekleniyor. Geçen yıl 30,8 GW kapasite artışı sağlayan Çin'in bu yıl kapasitesini 20 GW'nin üzerinde artırması bekleniyor.
"
En Çok Okunan Haberler

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum