Enerji sektöründe 112 şirket kuruldu

Enerjinin alt sektörlerinden elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı ile madencilik ve taş ocakçılığı alanında faaliyet göstermek üzere ekim ayında 112 şirket ve 16 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu.

17.11.2017 Cuma 16:28

Güncelleme : 20.11.2017 Cuma 07:22

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB), ekim ayına ilişkin  kurulan ve kapanan şirket istatistiklerine göre, söz konusu ayda Türkiye'de  toplam 10 bin 52 şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi faaliyete geçti, 2 bin  665 şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi de kapandı.

Ekimde kurulan şirket ve gerçek kişi ticari işletmelerinin 64'ü  elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımında, 48'i madencilik ve  taş ocakçılığı alanında faaliyet gösterecek.

Geçen ay kurulan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı da elektrik, gaz,  buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımında 13, madencilik ve taş ocakçılığında  3 oldu.

Böylece, ekimde söz konusu sektörlerde 112 şirket ve 16 gerçek kişi  ticari işletmesi kuruldu. Eylülde bu alanlarda faaliyet göstermek üzere 75 şirket  ve 12 gerçek kişi ticari işletmesi kurulmuştu.

Ekimde elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı  sektöründe faaliyet gösteren 49 şirket ile 3 gerçek kişi ticari işletmesi,  madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe ise 8 şirket kapandı.

 

"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?