`Enerji ve ısı tasarrufu milli meseledir`

23.12.2014 Cuma 16:17

Güncelleme : 23.12.2014 Cuma 16:17

ETADER Genel Başkanı Yavuztürk "Enerji ve ısı tasarrufu milli bir meseledir. Bu konuda herkesin bilinçlenmesini ve ortak bir paydada buluşmasını öneriyoruz" dedi.




Enerji Tasarrufu Derneği (ETADER) Genel Başkanı Zafer Yavuztürk, enerji ve ısı tasarrufunun milli bir mesele olduğunu belirterek, "Bu konuda herkesin bilinçlenmesini ve ortak bir paydada buluşmasını öneriyoruz" değerlendirmesini yaptı.


ETADER açıklamasında, ocak-ekim dönemi baz alındığında doğalgaz ithalatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 arttığı, 2010 yılının aynı dönemine göre ise yüzde 30 artışla, 39 milyar 480,52 milyon metreküpe yükseldiği hatırlatıldı.


Doğalgaz ithalatındaki artışla döviz kurlarındaki önlenemeyen yükselişin tüketiciye zam olarak yansıdığı ifade edilen açıklamada, bu gelişmelerin enerji tasarrufu önlemlerini zorunlu kıldığı, öte yandan, enerjide dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye'nin enerji ithalatı karşılığında ödediği dövizin değerinin yükseldiği kaydedildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Yavuztürk, enerji ve ısı tasarrufunu milli bir mesele olarak gördüklerini belirterek, "Bu konuda herkesin bilinçlenmesini ve ortak bir paydada buluşmasını öneriyoruz. Bu, enerjiyi birlikte tasarruflu kullanma çağrısıdır. Tasarruf alanında yapılacak çok iş, atılacak çok adım var. Büyük küçük demeden herkes bu konuya elinden geldiğince destek olmalı" değerlendirmesini yaptı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak