Enerji yatırımlarına olan `iştah` kaçmaz

Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol, "Türkiye`deki enerji yatırımlarına olan iştahın kaçacağı kanısında değilim" dedi.

21.07.2016 Cuma 14:20

Güncelleme : 21.07.2016 Cuma 14:51

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü Fatih Birol, darbe girişiminden sonra Türkiye'de atılmakta olan  adımların uzun vadeli riskleri azaltmaya yönelik olduğunu belirterek,  "Türkiye'deki enerji yatırımlarına olan iştahın kaçacağı kanısında değilim. Şu  ana kadar atılmakta olan adımların da esas itibarıyla bu iştahı artırabileceğini  düşünüyorum." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasındaki  gelişmelerin enerji piyasalarına olan etkisini AA muhabirine değerlendiren Birol,  Türkiye'nin enerjideki en büyük hedefinin yatırımları artırmak olduğunu  vurguladı.

Yatırımcı açısından Türkiye'nin esaslarında değişen bir şey olmadığını  belirten Birol, "Türkiye'nin ekonomisi, büyümesi son derece yüksek düzeyde.  Birçok ülkenin imrenerek baktığı bir büyüme yaşıyoruz. Bunun neticesinde enerji  talebi de aynı şekilde büyüyor. Enerji talebi büyüdüğü için enerji projelerine  olan iştah da oldukça fazla. Bu bakımdan genel olarak Türkiye'deki enerji  yatırımlarına olan iştahın kaçacağı kanısında değilim." değerlendirmesinde  bulundu.

Enerji yatırımlarında iki konunun önem taşıdığına dikkati çeken Birol,  şöyle devam etti:

"Birincisi, her enerji yatırımcısının bildiği bir konu, enerji  projeleri uzun dönemli projelerdir. Sadece bugüne ve yarına değil, esas  itibarıyla yarından sonraki güne de bakılır. İkincisi de ülkenin içinde bulunduğu  enerjiyle ilgili esaslar nelerdir, bunlara bakmak gerekir. Darbe girişimi sonrası  Türkiye'de atılan adımların uzun vadeli riskleri azaltacak adımlar olduğunu  düşünüyorum. Önlemleri olumlu buluyorum ve bu adımlar yapısal reformlarla ve  piyasa dostu düzenlemelerle desteklenirse enerji açısından Türkiye için çok güzel  ve olumlu bir gelecek olduğu kanısındayım."

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma